fredag 14 april 2017

När det inte hjäper med listor

Förvisso hade jag inte gjort något excelark över påskens planor, men listor hade jag skrivit och jag hade planerat; mat och sängkläder och bakning och inköp och det ena med det andra. Det var så att självaste maken var stolt och tyckte att nu var det äntligen lite ordning på hustrun.

Men vad hjälper all världens listor när kung Bore vägrar att inrätta sig i systemet och på ett högst elakartat sätt hävt snö över Värmland i natt i ohemula mängder?

Så det blir inget besök av sonen och hans flickvän idag för när man bara kan köra i 30 på motorvägen, det inte är plogat och ABS-bromsarna slår till hela tiden, ja då gör man säkrast i att stanna i Värmland. Trots mammas listor.

Ja vad kan man säga? "Glad Påsk" känns liksom inte det som först faller en in. "J-vla skit" ligger närmare till hands på tungan. (F'låt, man ska inte svära, men ibland behövs ett kraftord).

Så nu hoppas vi på ett snabbt och rejält töväder. Tur ändå att de inte hunnit längre iväg, för man ska vara rädd som sig i trafiken. Och vi håller tummarna och spar på långfredagsmiddagen till imorgon och ser om det går bättre då.

Kung Bore - gå och dra något gammalt över dig! Kryp in under din sten och stanna där tills nästa vinter!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar