söndag 7 maj 2017

För fint väder för att blogga

Så slog den då till, äntligen. Våren. Så det har varit rätt mycket uteliv och då kan man ju inte sitta inne och blogga. Och när man är inne, ja då umgås man med vänner, äter gott, pratar och dricker vin. Och skrattar. Mycket. Då hade det ju varit mycket märkligt om man hade gått ifrån för att blogga?

Nu är det söndag kväll, det är Champions League på tv och jag känner att Champion eller ej, jag bryr mig inte. Nu är det dags med lite helgsummering!

Så vad har vi gjort? Vi har ränt Linnebjer runt med syrran och Zoya, och när Zoya inte var upptagen med att uppfostra odågan så såg de så här rara ut när de gick och luktade på vitsipporna tillsammans. Bokarna börjar slå ut också, och det är sådär ljust och friskt grönt att man, precis som syrran sa, nästan blir sugen på att äta ett löv eller två.

Rätt vad vi gick där och spankulerade kom det en joggare och vips! var jag en hund fattigare som tyckte att det var mer fart och fläkt över den där som sprang än gamla matte. Jag bad om ursäkt samtidigt som jag jagade efter terriern. Som tur var hade joggaren inte bara ett övermått av spänst utan även humor, och han stannade så att jag hann kasta mig med ett pantersprång över Loppan.
- Skäms du inte? undrade jag upprört då. Det gjorde inte Loppan, sa hon.

Sen körde vi hem igen, och så hade jag ett litet ärende till Grynets föräldrar, och tänk, då skulle dottern och Grynet just gå på lekplatsen så då följde vi ju med. Det är inte klokt, för ett år sedan låg hon som ett lite knyte i famnen, nu åks det rutschbana, gungas gungor, grävs i sanden och hittas pinnar!
Loppan hittade också pinnar, men hon var något missnöjd med att hon inte fick gräva med hink och spade. Eftersom jag vet hur denna hink, för att inte säga spade, skulle se ut om hon fick gräva blev det blankt nej på den punkten.

Idag har vi "spelat" golf, och det var soligt, det var grönt, Loppan var makalöst duktig, så det var på det hela taget en njutbar stund, ja om man nu inte har en massa krav på birdies och par och sånt. Ett litet besök hos farmor har det också blivit, men nu, nu ska jag laga mat. Och när maken har Champions League:at sig färdigt så ska vi äta. Det blir bra. Nu är batterierna laddade för en veckas jobb.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar