måndag 8 maj 2017

Organiserad till slut

I vissa fall vill jag påstå att jag är en rätt organiserad person. Jag är bra på att hålla reda på papper och strukturera och tycker att det finns en tillfredsställelse när debet och kredit balanserar till exempel. Sen finns det andra områden som är lite mer, tja vad ska man säga; katastrofområden kanske vore ett träffande uttryck? För visst kan man ibland hävda att man har ett organiserat kaos, men ibland är gränsen mellan ett organiserat kaos och ett totalt svart hål av gigantiska proportioner där allt försvinner för att aldrig mer se dagens ljus sedan länge passerad. Mitt sätt att med våld pressa in saker i garderober kan nog klassificeras i svarta-hålskategorin.

Det blir ju inte lättare heller när man bor i en lägenhet där det finns en (1) garderob att dela på, förutom en hallgarderob. Inte för att jag är någon Imelda Marcos precis, men lite skor, handväskor, klänningar och bra-att-ha-saker har man ju ändå. Så då gäller det att vara listig. Och kan man vara listig och på samma gång få slänga ut två i sanningens namn väldigt fula garderober, ja då har man verkligen hamnat i smöret!

Lars, den duktiga snickare som byggt vårt bibliotek har nu gått loss i lägenheten igen!

Först gjorde han iordning hallen. Där stod en ikeagarderob med skjutdörrar och hur det nu var så var vi alltid där och försökte skjuta dörren åt sidan, fast åt olika sidor hela tiden. Inge' bra, med andra ord.
Men nu har vi egna skåp och egna lådor och det är (för det mesta i alla fall) tämligen välordnat därinne. En plats för koppel. En plats för hundleksaker. En plats för bajspåsar. Ja så har jag väl klämt in en eller annan jacka också. En sju-åtta hattar. Lite skor. Lite blandat helt enkelt!

Här kommer före och efter-bilder. Då förstår ju vem som helst hur nöjda vi blev!

När vi blev så nöjda, ja då tänkte vi att då fixar vi garderoben i sovrummet också. Och med "vi" ska man då förstå att maken ritar och Lars bygger. Själv utstöter jag uppmuntrande tillrop.

I sovrummet stod en ännu fulare garderob med något slags blanka plastiga dörrar. Man rös in i sitt innersta när man såg den. Annars får jag säga att vi varit väldigt nöjda med hur föregående ägare renoverat lägenheten på det hela taget, men garderoberna.... nja.

Ut med blank plast och in med vita skåp och lådor och skåp ända upp i taket. Herregud, nu är det så organiserat därinne att man blir tårögd av förtjusning när man öppnar dörrarna! Lite mer utrensat blev det också, alltså, gamla t-shirts sedan Anno Dazumal - när skulle jag ha använt dem? Väck, väck, väck! Jag menar då kan man ju på något sätt göra plats för en handväska till, och det är ju alltid en bra sak.

Före och efter. Visst blev det en formidabel skillnad! Man skulle till och med ha vågat ta ett foto med garderobsdörrarna öppna... inte för att jag vet om det gäller om några veckor, men just nu är det så okarakteristiskt ordnat därinne att jag inte känner igen mig.

Jag är så himla nöjd och känner mig för en gångs skull alldeles väldigt organiserad och sorterad, till och med i garderobshänseende. Bäst att njuta av känslan så länge den varar...6 kommentarer :

 1. Mycket smakfullt! Grattis!

  SvaraRadera
 2. Mycket snyggt! Precis den stil jag själv skulle välja här hemma. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack Illika! Vi gillar dem och man får ju säga att åtminstone på utsidan ser det ju ut som att numera har jag välorganiserade garderober :-)

   Radera
 3. Vilken skillnad, det är ju supernyggt nu! Vilken tur att ha en sån skicklig snickare till hands :) / Mvh Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra med en skicklig snickare! Man skulle ha hela bekantskapskretsen full av såna bra-att-ha:are; rörmokare, dataspecialist, plattsättare. Så praktiskt det hade varit!

   Radera