måndag 30 september 2019

Bland äpplen, pärlor, pyssel och barnbarn

Nu blir det en massa bilder på världens bästa barnbarn här, fattas bara annat när man har tillbringat en hel helg tillsammans! Dottern och svärsonen skulle iväg på en välförtjänt ledighet så flickorna packade väskorna och drog till mormor och morfar. Vi körde hela programmet! Plättar och köttbullar och pastaskruvar och lite barbapappa på plattan.
Men sen gick vi ner i pysselrummet - har man ett bra pysselrum så vore det ju störtfånigt att inte använda det!




Det finns så mycket man kan göra, måla och rita och klistra paljetter och stämpla och leka med lera. Kreativiteten stod som spön i backen! Bland annat provade vi att göra lerhattar. Blir kanske inte en stor produkt, men medge att det gav en viss touch till ens outfit!
Sen var det som sagt köttbullar och så småningom somnade alla sött. Inte minst mormor. Vi behövde vår skönhetssömn, för på söndagen var det dags att åka hem till syrran och Zoya. Syrran kom fräsandes och hämtade oss och Zoya blev något överraskad när det dundrade in horder av barn och mormödrar.



Vi pysslade lite till, för pyssel kan man aldrig få för mycket av. Sen var det dags att fika och även Alice, som Grynet är mamma till, fick sitta i barnstol. Dock fick hon ingen muffins, men hon verkade nöjd ändå tror jag. När vi hade pysslat och muffinsat och lekt på lekplatsen var det dags att åka hem igen för sen skulle Pyret sova middag.
Vi vinkade hejdå till syrran och sen gick vi upp till morfar som hade saknat oss alldeles förfärligt. Medan Pyret sov gjorde Grynet och jag äpplekaka som vi skulle ha till efterrätt när deras föräldrar kom, för då skulle vi ha traditionell söndagsmiddag, och då kan det passa bra med äpplekaka, i alla synnerhet som jag och syrran varit på Solnäs gård och köpt fina Rubinola. Grynet blandade knäcksmet med stor ackuratess och äpplekakan blev väldigt god - inte undra på med så bra hjälp i köket!

Sen kom mamma och pappa och då blev det kramkalas och vi åt middag och vissa åt mest inlagd gurka och gelé och andra åt slottstek och äpplekaka och sen var det dags att vinka farväl för den här gången.


Jag tror att någon sagt att barnbarn, det är livets efterrätt. Och precis så är det. Fast ännu bättre än äpplepaj.

2 kommentarer :

  1. Definitivt bättre (även om äpplepaj är väldigt gott) och tack för besöket,det var en toppendag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det - tack för att vi fick komma!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.