tisdag 3 december 2019

Vinterkänslor



Vi vaknade imorse, kanske inte direkt till ett Winter Wonderland, men till en härlig, krispig och kall morgon. Till och med tomtarna hade lite frost i luvan! Åh, man känner hur livsandarna börjar dansa jenka och man känner hur nertryckt man blir av allt det där gråmulet fuktiga som vi serverats i överdos de senaste månaderna.

Men ibland gör det inget. Ibland är man bjuden på adventslunch och dito -fika hos sonen och svärdottern och då spritter det minsann också i livsandarna. Det var tomtigt och juligt och när vi hade ätit lunch så var det dags för lite pyssel! Jo för Grynet och Pyret med vidhängande föräldrar var också där och då ville vi inviga dem i konsten att göra en smällkaramell. Det var silkespapper i rosa toner! Det var glitter i rosa toner! Det var lim! Det var juliga klistermärken! Vi hade lite dimmiga, för att inte säga dammiga, minnen av hur man gjorde en smällkaramell så det tog en stund att komma igång och det var inget man tog direkt lättvindigt på, här gällde det att hålla tungan rätt i mun!


Grynet hade krona på sig, är det adventskalas så är det, och då ska man vara fin. Dottern vek en mycket prydlig smällkaramell med mycket krus i ändarna. Dessa prydliga gener har hon inte fått av sin ömma moder, som med schvung och hast snörpte ihop en synnerligen ojämn och vildvuxen smällkaramell. Alltså finns det inga bilder på slutresultatet där man kan jämföra de färdiga kreationerna, jag är väl inte dum heller? Men Grynet klistrade tomtar och rosa glitter på mormors karamell, så den blev rätt fin ändå till slut. Inte lika fin som dotterns, men ändå. När vi var färdiga hade vi glitter överallt, till och med Loppan var rosapudrad och skimrade vackert i stearinljusens sken.

Det kan hända att morfar inte vek så mycket smällkaramell, han tog sig emellanåt en liten rökpaus på uteplatsen. Sånt går dock inte obemärkt förbi, både Loppan och Pyret hade full koll på var han var någonstans.

Det tar på krafterna att julpyssla så sen var alla lite trötta och det var dags att åka hem till Lund igen och tända det första adventsljuset där också.

Det var en mycket fin och rosaglittrig första advent!


4 kommentarer :

  1. Hittade den här filmen och tänkte på dig. Animerad ull! https://www.facebook.com/BoredPandaArt/videos/609961419811267/UzpfSTUxMTQ2OTYwMzoxMDE1ODEwNTYzNDM1OTYwNA/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så snällt att du tänker på mig! Tyvärr får jag inte länken att funka, och facebook besöker jag inte - så jag får använda min fantasi! :-)

      Radera
  2. Funkar den här länken då? Det är en massa småklipp istället men det gör igen större skillnad tror jag. :) https://www.bing.com/videos/search?q=animated+wool+art+painting&&view=detail&mid=301250F1606C9CA2AE04301250F1606C9CA2AE04&&FORM=VDRVRV

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.