lördag 25 juli 2020

Mot nya horisonter

När vi vaknade imorse regnade det inte. Igår regnade det. Imorgon ska det regna. Men imorse, ja då sken solen från en blå himmel. Sådana morgnar kan man inte slösa bort på att ligga och tryna i sängen.

- uppåhoppa! tjoade jag till den morgonsömniga terriern, nu ska vi ut i det fria! En sån här solig morgon kan man inte nöja sig med den vanliga morgonpromenaden i den förvisso förtjusande men ändå ganska tuktade botaniska trädgården, nej nu ska vi ut på äventyr! Över daggstänkta berg och allt vad det nu heter.

Loppan var genast med på noterna och vi gav oss ut i vildmarken - ja så vild den nu kan bli i Lundatrakten. Fåglarna sjöng, grönskan omgav oss som en smärre djungel och skogen var lite tät och vild sådär så att man kan tänka sig att det bakom varje buske döljer sig en näve älgar eller en bunke vildsvin eller så. Jag var dock inte ängslig - jag hade ju min oförskräckta raggfia med mig som säkerligen skulle försvara mig mot allehanda bestar. Ja när hon inte gömde sig bakom mina ben i alla fall.

Vi mötte dock endast någon förvirrad joggare, så det var rätt lugnt faktiskt. När vi hade fått vårt quantum satis av vildmark och fåglasång sa jag till Loppan att näe, det finns en tid för att vara äventyrare och en tid för att äta muffins. Nu åker vi hem och bakar muffins tycker jag. Det tyckte Loppan också, även om hon påtalade att för hennes del verkade det mer lockande med levergodisar.

Det må vara mig förlåtet men jag bakade rabarbermuffins. Ingen får skvallra för Grynet. Det finns ju möjlighet att baka fler muffins menar jag. Såna som inte är babarbermuffins utan lite mer grynetvänliga med choklad. Maken och jag får helt enkelt peta i oss lite muffins på löpande band.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.