torsdag 7 januari 2021

Det är märkligt med hobbys

 Jag är den förste att instämma i att det är bra att ha hobbys. I all synnerhet i dessa tider när man inte får vara social och inte bör göra något alls som innebär någon form av närkontakt, ja då är det bra med hobbys. Man kan ju inte äta kardemummabullar hela tiden, menar jag.

Jag är också helt på det klara med hur lätt det är att man nördar in sig, att man börjar samla på saker (tre knyppeldynor and still counting, say no more...) , att man helt enkelt beter sig på sätt som kan tyckas vara mindre rationella.

Maken, han har ju en rikhaltig arsenal av hobbys. Vissa i viloläge, andra synnerligen aktiva. Hans deltiologiska ådra, till exempel, den blomstrar och frodas. (Blomstrar en ådra?). Vykort av gamla Lunda- och Halmstadsvyer strömmar in i vår brevlåda, maken handlar nämligen flitigt på Tradera. Dock är han monogamhandlare, inget annat än vykort finner nåd för hans ögon. 

Dessa vykortförsäljare, de tycks ha ett överflöd av frimärken. Det är mer regel än undantag att de frankerar så att saliven sprutar omkring (föreställer jag mig). "Många frimärken ska de' va'" tror jag att de utropar belåtet, i tron att den som samlar vykort också samlar frimärken. Det är ju snällt tänkt.

Priset tog nog den som frankerade kuvertet som anlände häromdagen. Jodå, det hade lämnats plats för adressen. Nätt och jämt.

Maken samlar inte frimärken. Än. För säkerhets skull sparar han dem.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.