onsdag 13 januari 2021

Klang och jubel!

 

Maken har fyllt år. Ja, han gör ju det varje år, det hör liksom till. Självklart fick han frukost på sängen och mer eller mindre skön sång. Paket fick han dock inte, för det är märkligt svårt att hitta på något att ge en man som är tämligen ointresserad av de flesta prylar - om de inte är böcker. Nog för att det var beställt en bok från ett antikvariat, en bok om Halmstadgruppen no less. Den skulle hämtas, och sen var planen att jag skulle förpacka den fint och maken skulle se överraskad ut när han öppnade den. En bra plan på alla sätt, om det nu inte varit så att antikvariatet skickat makens bok till någon som kanske inte alls är intresserad av Halmstadgruppen, vad vet jag? Men, men, den kommer vad det lider och maken kan under tiden träna på sin förtjust överraskade min.

Däremot har vi en annan fin tradition på makens födelsedag som vi upprätthöll. Vi går och äter på Mat & Destillat som i vårt tycke är stans bästa restaurang. Nu vill man ju inte vara helt oansvarig och stå och hiva drinkar med armarna om helt okända människors axlar medan man skrålar fyllesånger, man vill ta sitt ansvar. Å andra sidan så brukar vi faktiskt inte bete oss på det sättet. Nej, man vill gå ut och äta, bli bjuden på mat och serverad vid bordet och så där. Det kändes faktiskt helt tryggt, i hela restaurangen var det fyra sällskap à 2 personer vardera som åt, så det var oceaner med meter åt alla håll.


Förr, pre-covid så att säga, var vi ofta ute och åt, men nu är det ju en sällsynt förekommande händelse och det är kanske därför man uppskattade det så mycket? Alldeles bortsett från att maken såklart är värd det allra bästa firande man kan tänka sig - mycket bra eftersom jag ju då hänger med på ett hörn. Jag kan ju inte bara sitta där och titta på medan maken häver i sig en Skogvaktare (ja det är drinken alltså, han har inte blivit kannibal) och vildsvin och så. Själv tog jag något spritzigt och renrostbiff.

Man kan notera att makens drink är av det rustikare slaget som dracks ur plåtmugg. Det visade sig att bartendern kommer från Norrland och är inne på det där rustika, vildmarksartade så jag föreslog att man kunde ju göra upp en öppen eld mitt på golvet så kunde man sitta runt den på stockar och dricka Skogvaktare och ännu mer känna vildmarksromantiken? Lysande idé tycker jag då helt blygsamt, men jag vet inte om den riktigt gick hem hos personalen?


Vi brukar inte direkt dricka drinkar, men är det fölsedag, så är det. Så det fick bli en liten till hallonsorbeten också. Farligt god. Sen var klockan åtta och det serverades inte mer alkohol, och det var kanske tur när man inte är så tränad på det där med starksprit. Vi vandrade hem genom Lundagård och var helt överens om att paket eller ej, födelsedagen hade blivit vederbörligen firad.

Idag blir det dock vatten för undertecknad.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.