söndag 17 januari 2021

Det är tur att man har frisksportat lite


Vintern har kommit på ett måhända temporärt besök. Då gäller det att passa på! Loppan och jag drog ut till golfbanan för att få frisk luft och i preventivt syfte motionera lite så att man gjorde plats till annat. Födelsedagstårta till exempel! I alla fall Loppan gjorde rejält med plats för tårta, men så som det kan vara här i livet var det inte hon som fick mula i sig chokladtårta med rosa grädde. Hon var nog nöjd ändå, att springa fritt så att pälsen vajar och att spana efter sork, ja då leker livet! Sen åkte vi hem till Pyret som ju fyllt tre år!


Det fina födelsedagståget kom fram och sen fick Pyret avnjuta när vi alla klämde i med Happy Birthday med känsla och innerlighet. Det kanske knep lite på det musikaliska, men jag tror att Pyret blev nöjd ändå.

Sen kom tårtan fram! Och Pyret blåste så att alla ljusen släcktes och därefter högg vi alla in med god aptit. Ja förutom Loppan då som i all stillhet låg under bordet och gnagde på en eller annan bordsdekoration som ramlat ner.



Sen pärlade vi pärlplattor och byggde lego och svingade runt på ballonger och balanserade Råttis på huvudet innan vi alla smällde i oss tacos och fastlagsbullar - då insåg jag att jag nog borde ha löpt omkring lite mer därute på golfbanan tillsammans med Loppan. Viljekraften är det dock inga fel på, så jag klämde i mig min fastlagsbulle trots hotande matkoma.

Idag har det blivit mer promenerande bland skidåkare och pulkaåkare på golfbanan - inte för att snömängderna är så imponerande, men i Skåne får man passa på när det kommit några snöflingor. Lite stickning på det, och lite bullbakande så har den här dagen förflutit i angenämt tempo. Ja, jag har ritat av mönstret till morgonrocken också, och insett att jag köpt för lite tyg, trots att jag köpte enligt beskrivningen. Då härsknade jag temporärt till. Det kan vara så att man måste tänka lite mer kreativt, så det får ligga till sig till imorgon så får vi se.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.