tisdag 30 mars 2021

Så kom den!


 Den första vårdagen alltså. Vädret gjorde en sån där helomvändning och bestämde sig för att nästan hoppa över det där med vår och landa i sommar direkt - nåja, det lär väl bli en del vändningar framöver, men nu gällde det att utnyttja dagen till fullo! Och hur gör man det på bästa sätt? Självklart är ju en kardemummabulle och kaffe i det fria ett viktigt inslag. Alltså for vi ut i spenaten med Lisa och hennes matte och medan vovvarna badade och for runt som projektiler satt jag och Susanne i allsköns ro och fikade i solen. I normala fall går vi kanske lite längre, men nu är ju Susanne höftopererad och får ta det lite lugnare. Då är det bra med kardemummabulle, man ska inte underskatta deras helande inverkan.


Loppan passade också på att jobba lite på solbrännan inför beach-21. Vem vet om man stöter på någon tjusig raggig terrier?

Dagen tog ju inte slut med kardemummabulleutflykt, ånej! Maken och jag gjorde ett besök i lägenheten där jag till min oskrymtade belåtenhet såg att nu äntligen börjar det hända grejer - ja det har det väl i och för sig gjort hela tiden, men nu är det något man kan begripa sig på, som väggkakel till exempel. Visst, till och med jag förstår att det är bra med puts och fuktspärr och sånt - men i ärlighetens namn, ser det särskilt roligt ut?! Det kan också hända att jag råkade låsa in bilen i garaget i rena hastigheten, men det löste jag med ett samtal till Lunds nations akuttelefon, och eftersom jag dessförinnan lyckats göra en fabulös fantomparkering i en synnerligen trång ruta utan minsta missöden satte jag mig över denna förtretliga fadäs. I synnerhet som maken imponerat utbrast (när han skulle göra om samma manöver någon timme senare, ja inte inlåsandet såklart, utan fantomparkeringen) att "jag förstår inte hur du lyckades med detta". Det är nog enda gången som maken imponerats över min parkeringsfärdighet. Men nog pratat om garage nu, det är ju våren som är på tapeten! Vi plockade fram utemöblerna ur vinteridet och det känns verkligen som startskottet på utesäsongen. Underbart är rätta ordet.




Sen hämtade vi flickorna på förskolan och det var soligt och varmt och vårkänslorna spruttade på så då knallade vi väl ut och cyklade och lekte "under höktens vingar kom" och hade en sån där härlig försommarkväll innan det var dags för kvällste och Trädgårdstider på tv. En bra dag, ingen kan komma här och påstå annat!

Vi har alltså landat hemma hos Grynet och Pyret och deras föräldrar några dagar och det har varit ett varierat och rikt program!




Det har sytts! Grynet är en fena på det där med pressarfotsbyte och mönstersömmar, och Pyret är en muffinsmästarbagare! Sen har vi byggt med lego, läst böcker, diskuterat att mormor är gammal (medan uppenbarligen morfar inte när det, nej "bara mormor är gammal", vilket känns märkligt med tanke på att maken faktiskt är drygt 1,5 år äldre). Hmpff.



En annan dag var vi på lekplatsen. Då var det lite kyligare, men det hindrar inte Grynet och Pyret från att klättra och gunga och gå hinderbana så att mormor hisnar och håller på att få hjärtsnörp. Men sen åkte vi hem igen och ägnade oss att klä påskris, en lugn och behaglig sysselsättning som inte gör mormor nervös. 

Jo för det lackar ju mot påsk! Grynet är omåttligt pepp på påsk och producerar påskteckningar och påskpynt på löpande band. Klart man måste klä ett ris med färgglada fjädrar då!

Till påsk åker flickorna och hälsar på sin farmor och farfar (som inom parantes inte heller är gamla, det är bara mormor som är det. Inte för att jag är bitter, ånej). Jag vet att farmor och farfar kommer att få en silvrig påsktupp som Påskpysslets Mästarinna pysslat ihop, och den kommer säkert att göra sig fint där i Småland. Nu hoppas vi på en lika fin och solig påskledighet som idag. Och måhända med en eller annan kardemummabulle.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.