måndag 14 juni 2021

Familjehelg

 Det må ha varit lite blåsigt och kyligare i helgen, men den har ändå levererat! Vi har varit ute och rest! Ända till Halmstad och det känns ju globetrotteraktigt så det förslår i dessa tider.








 Solen sken och trädgården prunkande. Dock blåste det rätt rejält också,  så årets första jordgubbar inmundigades i uterummet, och där smakade de minst lika bra. Så småningom tog vi ändå en promenad i allsköns ro, och det var lugnt och fridfullt tills Loppan upptäckte vilddjur i hagen.  Hon tog dock sitt beskyddaransvar på största allvar och skällde ut dem efter noter. Fåren verkade dock tämligen obekymrade. Sen åkte vi hem igen, mycket nöjda med vår resa.

Det där med jordgubbar var ju inte så dumt tänkte vi, så det fick bli jordgubbar även på söndagen när Grynet och Pyret kom. Föräldrarna skulle nämligen ha en trädgårdskonsult hemma, och då gäller det att ta till vara på alla visdomsord, och då kan det vara lite lättare om flickorna passar mormor och morfar en stund tänkte dottern listigt.



Så vi la pussel på platta, hoppade lite hage och pysslade lite innan det var dags att förbereda lunchen innan mamma och pappa kom.
- vi kan provsmaka jordgubbarna mormor, sa Grynet hjälpsamt. Ett sådant erbjudande tackar man ju inte nej till, kvalitetskontroll är ju alltid bra. QA, som det heter på modernt blajspråk.
Efter en stund kom hon tillbaka. - kanske bäst vi provar två, för säkerhets skull, mormor? Vilket klokt barn! Man kan inte vara nog försiktig minsann. 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.