lördag 5 juni 2021

Nog hade han rätt, Gerschwin - eller kanske det var Ella Fitzgerald?

 "Summertime, and the living is easy". Jomenvisst. Även jag, som inbiten höstälskare, kan inte annat än att instämma i detta. Det är (lagom) varmt, man kan ranta runt i en frodig natur med en liten raggfia och sen kan man sitta i sin trädgård och njuta av stickning, Pimms och grillat. What's not to like? 




Det var igår som Loppan och jag var ute i spenaten. Fredagskänslorna svallade! I alla fall hos Loppan, själv var jag sådär lite lagom fredagstillfreds, men tog det ändå lite lugnt eftersom efterspelet efter vaccinationen började ge sig tillkänna. Så medan Loppan fräste runt, luktade på blommorna, käkade gräs och sådär så strosade jag i (mycket makligt) tempo, men njöt nog lika mycket av fredagsfeelingen. Loppan kan liksom inte avhålla sig från att avsmaka det frodiga nya gräset som spirar, men sen blir hon lika bekymrad när det passerat genom matsmältningssystemet och inte riktigt vill komma ut. Inte trodde jag att det där med att vara hundägare skulle innebära att stå och dra långa grässtrån ur rumpan på en hund... men visst, a matte's gotta do, what a matte's gotta do.


Sen åkte vi hem till vårans husse som också var lite småfebrig, men framåt kvällen så var det som vanligt igen, och vi satt en stund på balkongen och tittade på tornseglarna som är tillbaka! Det är de man ser som små svarta prickar ovanför hustaken. Jag googlade tornseglare och lärde mig att de kan hålla sig månader i sträck i luften utan att landa, och jag tänkte bara att "oj! jamen hur ska de då kunna sitta i allsköns ro och avnjuta en kardemummabulle? Eller ett glas vin?!". Men tydligen så går det bra, och jag tycker de är fantastiska när de störtdyker här över gården eller jagar varandra - de ser ut att ha det så roligt! Maken tycker också de är fina, i alla fall tills en av dem lyckades lämna ett visitkort på hans arm när han satt där på balkongen. 

Idag har vi inte gjort många knop. Loppan och jag har gått på några promenader, men för övrigt har vi mest tagit det lugnt i trädgården - ja så långt man nu kan ta det när man är omgiven av studenter som firar att terminen i är slut.


Inte för att jag direkt blev jättestörd, jag trodde att jag låg och lyssnade på en ljudbok, men tänk, då visade det sig att jag sov i stället! Visst är det märkligt. Våra dvärgsyrener har slagit ut, och mitt i dem sticker det upp alliumbollar - inte jag som planterat, men väldigt fint tycker jag.


Så småningom visade det sig vara Pimms o'clock! Väldig tur att man inte missade det. Pimms, det är också så där otroligt somrigt. Svår smak att beskriva;  lite bittert, lite sött, lite örtigt - och himla gott! Nu kan man nu inte bara sitta där och pimpla Pimms, lite seriös verksamhet fick det ju också vara. 


Eftersom det där med litteratur visat sig vara ett sömnpiller fick det ju bli stickning. Och visst känns det märkligt att sitta och sticka i ullgarn när temperaturen stiger till oanade höjder, men lite Shetland Spindrift är ju aldrig fel. Himla roligt stickning det där. Till och med så pass att när det visat sig att man stickat fel och måste dra upp så sliter man inte sitt hår i förtvivlan och ryter "varför drabbar detta oblida öde mig?!!!" utan man drar bara upp och stickar om.

Sen var det dags för grillning. Grannarna grillade också och Loppan löpte raskt in till dem för att tigga lite, så jag fick traska efter och tala om att vi skulle ju också grilla så hon kunde lika gärna komma tillbaka och tigga ryggbiff hos oss. Då gjorde hon det. Och jag vet inte riktigt hur det kom sig, men visst hamnade en eller annan bit biff i Loppans gap.


Sen gick vi upp till lägenheten igen och när vi tittade ut genom köksfönstret såg vi att vi fått oväntat besök - och då talar jag inte om fågelskit. Nog ser det häftigt ut? Undrar hur det känns att sväva där uppe?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.