lördag 27 maj 2023

Efterlängtade besök

 Det har varit en full vecka, och ja, jag vet att man skämtar om pensionärer som tycker att ska man till tandläkaren på onsdagen, ja då är den veckan körd. Då vill jag framhäva att här har det varit massor av saker inbokade i kalendern, somligt av protokollskrivande art och en hel del av roligheter.


Bland annat hade jag lunch för mina gymnasievänner nu i veckan, och nu, när vi alla tillhör det lediga folket, ja då kan man träffas till lunch i stället för på kvällen, så det gjorde vi. Och därför kunde vi också för första gången sitta ute när vi nu var hos mig. Visst är det underbart att ha vänner som man känt sedan man var i 16-årsåldern! Man känner varann utan och innan. Ändå lider vi aldrig någon brist på saker att prata om. Det kan vara därför en lunch kan sträcka sig från kl 13 till 17.30. 

När man är i 16-årsåldern, då får man nog ändå säga att man är ung? Och om Pyret någon gång i framtiden läser i den här bloggen (som väl då förmodligen dött i någon digital härdsmälta), ja då vill jag säga att "jo, nu ser du att mormor varit ung en gång". Detta på förekommen anledning. Tidigare idag tittade hon på mig och undrade "har du varit ung någon gång mormor?" För att vid en annan tidpunkt tala om för mig att "du är en gammal dam, mormor". Jaja, man får väl vara glad att man inte blir kallad för gammal kärring. Men hon har ju rätt - i jämförelse med en 5-åring så är man ju som en kvinnlig Metusalem ungefär. Ung, det har jag dock varit!



När tjejerna/de gamla damerna/vännerna var här, då blev det fransk potatissallad och helstekt fläskfilé. När Grynet och Pyret kom igår för att sova över då blev det köttbullar. Tror det gick hem bättre än potatissallad, hur fransk den än är.


Sen sjöng Grynet för oss den sång Äntligen på väg som ska sjungas på skolavslutningen och morfar utbrast glatt att "det är ju Ted Gärdestad!". Sen spelade vi Ted och sen spelade vi en massa som Grynet och Pyret tyckte om och som morfar och jag för det mesta aldrig hört talas om. Mycket härstammade från Mello förstod vi. "Den här kan man nog bugga till!" sa morfar när Theoz (??) drog igång och till flickornas förundran buggade vi loss i köket så att mattan skrynklade sig och Loppan tryckte under bordet. En liten stund i alla fall, man får ju tänka på de gamla knäna också.


Så småningom var det dags för lite datorspel, tandborstning och pyjamas. Inte allt på samma gång. Morfar och Grynet läste böcker och diskuterade vilken som var morfars tjockaste bok och de tittade på sköldmärken som riddarna hade och letade upp adelsfamiljen Trolles sköldmärke. Som ju är ett troll självklart. Under tiden pratade Pyret och mormor om döden och Hampus Huliganen som nu är en död hund och det är så sorglig och man blir ledsen men det är så livet är. Blandat roligt och sorgligt. Vi pratade om katterna som bara är 2 år och kommer troligen att leva jättelänge och mormor och morfar kommer också, trots vår framskridna ålder, att leva jättelänge och Pyret slutade att snörvla och då läste vi om mamma Mu som gungar och då somnade Pyret gott - vilket vi alla gjorde. Grynet förmodligen sist. Men den som vaknade först, det var mormor det!



Solen sken och när frukosten var avklarad gick alla flickorna, två- såväl som fyrbenta ut på morgonpromenad medan den enda manliga i sällskapet läste klart tidningen. Vi gick i Botan och tittade på näsduksträdet som blommar nu och en massa andra fina växter och sen, ja sen spänstade flickorna runt bland de gamla träden som ligger där för att göra just sånt på. Även Loppan hoppade upp på en stam, gör man det, ja då får man godis. Sånt vet Loppan.



Pyret, ja hon hoppade som en gasell mellan stubbarna medan mormor hisnade lite tyst för sig själv. Och Grynet hon klättrade lite också och så pratade hon med Loppan. De har ju känt varandra sedan Loppan var en liten, liten valp och Grynet var en liten, liten människovalp.



Sen promenerade vi hemåt igen och flickorna grävde lite i sandlådan medan Loppan valde mellan alla fina pinnar som Grynet och Pyret plockat med sig åt henne från Botan. Men så var det ändå dags att gå upp och fika lite innan flickornas mamma kom och hämtade dem. Har nu mormor bakat chokladmuffins så vill man ju inte att de ska gå till spillo ändå.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.