måndag 22 maj 2023

Ett annat inlägg om tid

 Det är måååå-åååndag morgon.... Mitt huvud känns inte tungt, ånej,såhär vid halv åtta har jag redan varit uppe med tuppen (tuppen sov för övrigt tungt vidare) , skrivit en stämmoprotokoll, kliat hunden bakom örat, tvättat ett par maskiner, påbörjat veckans inhandlingslista samt även pillat lite med 2023 års fotobok - jomen, här råder febril aktivitet.

Men varför gör hon nu på detta viset kan man undra? Nu när man nått den ålder där man är vaken mitt i natten för att sedan sova som bäst på morgonkvisten? Och när man tillika har en hund som inte tvingar ut en i arla gryningen utan gärna snarkar gott i sin bädd?

Tja, därför att det idag ska plockas ner element och rengöras och vi hörde att dessa gossar, de var av morgonpigg läggning och i arla morgonstund, närmare bestämt prick 7, förra veckan inledde de sitt elementarbete. Då vill man ju vara uppe och duschad när de kommer, inte ranta runt i randigt nattlinne med pliriga ögon och med håret som en risbuske.

Men nähä, idag har gossarna tydligen sovmorgon. Eller är tunga i huvudet. Eller något annat.


Så i stället slänger jag in en bild på min enda souvenir från höstens kryssning längs Rhen. Nämligen fyra blommande tulpaner. Tulpaner från Amsterdam, tralala, kan man alltså gnola nu. Eftersom de knölats ner i en låda på balkongen som ligger mot norr är de sena i blomningen, men vad gör det? Nu när de flesta mer soldyrkande tulpaner sedan länge passerat bäst-före-datum, ja nu blommar de.


Och det kan väl vara värt en bild till tycker jag nog.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.