lördag 17 juni 2023

Kan man lita på SMHI?

 Loppan och jag var nyss ute på morgonpromenad i en ljuvlig sommarmorgon. Det prunkar och blommar i Botan, det springer ekorrar och simmar änder och livet känns lätt att leva. Ända sedan vi kom hem från Korfu har sommarsolen fortsatt att lysa på oss. Lite kluvna känslor har man, för visst är det härligt - men samtidigt så varnas det för en extremt varm och torr sommar och det vill man ju faktiskt inte heller ha. Att gräsmattorna börjar gulna redan nu, före midsommar, känns lite sisådär faktiskt. Nej, lite svenskt lagom, det är grejen det! Alltså spanar man i SMHI:s app efter det där lagoma sommarregnet, som företrädesvis ska falla mjukt och stilla en hel natt. SMHI, de utlovar någon millimeter här eller där, och det ändrar sig hela tiden när den där millimetern ska falla.

- Kom hit på fredag kväll så grillar vi! sa vi till syrran och hon och Poppy och Enya ställde sig positiva till förslaget. Vädret skulle bli perfekt för grillning, det hade vi sett. Och eftersom vi har grill på ben och en rejäl vattenhink precis bredvid så kände vi oss tämligen trygga med att grilla i trädgården.

På torsdagen började SMHI muttra om lite regn på fredag kvällen, men man vet ju hur SMHI är. Inte så att man tänker att de är en illustration av Tillförlitlighet direkt. - Det hinner ändra sig många gånger än, sa vi bekymmerslöst och fortsatte planerandet för en trevlig kväll i trädgården.

Maken och jag spelade golf på eftermiddagen i alldeles lagom varmt och skönt sommarväder. (Hur det gick? undrar säkert ni bloggläsare nu. Bloggen blir ju då nästan som en direkt streamat sportreportage! Tackar som frågar, det gick alldeles utmärkt). 

Trött och nöjd och lagom svettiga åkte vi hem igen och började förbereda den franska potatissalladen, marinera köttet, baka lite rabarberkaka och sådär, sånt som vill till när man ska ha en sommarkväll i gott sällskap. Då vill man ju gärna ha något gott att äta också menar jag. Då är det inte läge att koka havregrynsgröt.

Klockan 18 skulle syrran och voffsen komma. Och ca 18.05 drog åskan och regnet in. Så vi fixade maten inomhus och hade en himla trevlig kväll ändå!

Sen följde vi syrran och vovvarna en bit på hemvägen, i den härliga sommarkväll som det blivit efter åskan. Men då var maten sedan länge uppäten och det kommer ju faktiskt fler kvällar, så än är det inte kört.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.