tisdag 27 februari 2024

Det ska böjas i tid...

Maken har många intressen. En del som varierar över tid, men andra som finns där som en stadig grund genom hela livet. Och då kommer man ju osökt att tänka på hans intresse för sport, nuförtiden kanske mest att beskåda. Faktum är att detta har spillt över även på undertecknad som då och då utropar "är'e ingen skidåkning på tv så man kan sitta där och sticka idag? Va?". Eller friidrott för den delen. Fotboll lämnar mig rätt kall även om jag stickar även till sådan i brist på annat. Detta är ju ett exempel på att man kan lära även gamla fruar att sitta upparbeta ett idrottsintresse, men maken tänker listigt att det är väl lika bra att liksom börja från början Alltså har han introducerat såväl skidor som Formel 1 för barnbarnen när dessa varit på besök. Dessa har klarsynt informerat honom om att "de åker skidor, morfar. I skogen!"
I helgen var det Knyttets tur. Hon och Kickan hade packat en väska med nödvändiga grejer (killer heels och bolibompapussel, bara för att ta ett par exempel alltså) när de kom för att hänga med farmor och farfar medan mamma och pappa uträttade lite ärenden. Det var dags för lite skidskytte och eftersom Knyttet kastade en intresserad blick slog hon och farfar sig ner i fåtöljen för att beskåda spektaklet.
Detta var livet! tänkte Knyttet och skrattade förtjust när hon såg skidskyttarna fara fram och skjuta vilt mot tavlorna. Det riktigt kluckade i henne av förtjusning.
Fast sen gick det ju som det gick med det svenska skyttet; bom-på-bom-på-bom osv - och då är det kanske inte så konstigt att man knoppar in. Det är väl inte alltid så roligt att se Johannes Thingnes Bö fara fram som ett jehu och vinna allt medan svenskarna skjuter bort sig, så då kan man ju faktiskt bli lite trött.
Kickan och jag ägnade oss åt andra saker. Vi ritade och sen tyckte Kickan att det vore väl en himla bra och rolig grej att handmata Loppan? Detta var en utmärkt lek, tyckte Loppan som hade blivit bortmotad från att tugga på både pussel som rosa prinsessdojor. Men nu, nu fick hon stå i fokus och fick tugga på bäst hon ville! Kickan och Loppan tyckte båda att detta var en utomordentlig lek, innan farmor tyckte att nu fick det nog vara färdigätet om inte Loppan skulle anta en skepnad som miss Piggy.
Lite frisk luft får man också ha. Somliga körde buss och andra sov i vagnen och drömde förmodligen om skidskytte.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.