söndag 18 februari 2024

Hjälpas åt

Det är mycket som ska göras, fixas och donas. Och då är det ju så himla bra när man kan få hjälp! För det där gamla ordspråket om ju fler kockar, desto sämre soppa, ja det kan ju möjligen gälla för soppa men i många lägen är det skönt med extra stöd och hjälp. Som med lite bygge, till exempel. Vi fick ju hiva ut det gamla kylskåpet i lägenheten i Halmstad. Kylskåp som brummar som en avdankad racerbil samtidigt som det inte kyler, det är inte direkt top notch. Man tycker ju att själva vitsen med kylskåp är att det kyler. Det är möjligt att jag tänker lite gammaldags här, men så tänker jag i alla fall. Vi provade att dra ut och rengöra baksidan enligt tips från coachen, men det hjälpte inte och med tanke på att en reparation skulle gå på minst halva kostnaden för ett nytt, ja då var valet lätt. Samtidigt så passade vi på att byta till en kombinerad kyl och frys, för vi tyckte att så mycket kylkapacitet för två personer, det behövdes inte. Lite lagom frys för kanelbullarna och lite lagom kyl för yoghurten, mer behövs inte. Däremot behövs ju lagringsplats för vin.
Men vad gör man då med det tomma utrymmet? Först tänker man. Lägger pannan i djupa veck. Sedan köper man platta paket på ikea och med hjälp från a) Loppan, och b) sonen samtidigt som man blir kompetent övervakad av c) byggledare Knyttet, ja då skruvar man ihop en vinhylla och fixar dit lite tapeter och bänkskiva och sånt.
Voila! Uppdaterad kökshörna. Maken och jag är mycket nöjda. Och tacksamma för all kompetent hjälp.
En annan dag tänker man att det kunde ju behövas lite foton på Kickan och Knyttet i pappersformat. När det gäller Grynet och Pyret så tas det fina bilder på skolan som mormor och morfar sedan får, men på Kickans förskola sker inte sånt - och Knyttet är ju än så länge inget förskolebarn. Alltså plockar farmor fram systemkameran, varpå Knyttet som annars är det barn som skrattar mycket blir synnerligen allvarlig. Vad har tagit åt farmor? Ha en svart låda framför fejset, kan det verkligen vara normalt? Då rycker svärdottern ut, och med gemensamma krafter blir det några fina bilder på Knyttet.
Styrkta av denna framgång ska vi sedan ta en syskonbild på Kickan och Knyttet, tänker vi. Men att fånga två kvicksilver på samma bild visar sig vara svårt - men inte omöjligt. Med lite hjälp är det mesta möjligt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.