torsdag 1 februari 2024

En aktiv vecka

Här sitter man och är lite lätt trött - men belåten! Det har varit en fullsmäckad vecka så långt - med bara bra grejer! Och då gör det ju inget om man känner att efter den där pytten som står på spisen och ett avsnitt av Antikrundan så kommer man att sova sött. Eller förmodligen snarka i högan sky.
Veckan inleddes ju med 6-årskalas! Det var födelsedagståg och jättegod födelsedagstårta och lite musiksoiré dessutom. Man kan spela på mer än ett sätt, här gäller det att tänka utanför boxen. Och möjligen akta sig så att man inte ådrar sig en blåtira i rena musikextasen.
Medan Pyret och Kickan musicerade spelade vi andra lite spel, och vår egen bokmal försjönk i födelsedagsbarnets presentbok. Sedan tog hon och mormor en selfie. Vilket vi möjligen skulle undvikit? Efter en väldigt god fiskgryta var det dags att dra sig hemåt. Grynet tyckte i och för sig att det var lite trist att morfar gav sig iväg, för "när morfar är här, är det i alla fall någon som begriper sig på historia". Jojo, vi har en ny historienörd i familjen!
Sen har vi varit i Halmstad och det går framåt! Sonen och maken har satt upp gardinstänger medan Knyttet tog igen sig lite. Undertecknad har inte varit sysslolös, alls inte! Jag har sytt gardiner och målat en gammal billybokhylla och varit rent allmänt ett under av handlingskraft.
Det är inte bara slit och släp, ånej! Jag har legat på soffan och läst bok också. Vi har också traskat längs havet, vilket Loppan uppskattade mycket. I Ringenäs, till exempel. Och man undrar vad det är för en liten avlägsen prick på översta bilden, så kan man se det på nästa bild; en mycket glad Loppa i full frihet! Nu är vi dock hemma i Lund igen och snart är det dags för lite pytt som sagt. En bra vecka, annat kan man inte påstå. Inte är den slut än, ånej. På lördag kommer Grynet och Pyret och då blir det Mellomys (även om mormor innerligt avskyr termen ¨mello¨ så älskar hon sina barnbarn och inser att nuförtiden heter det så. Och då kan man rysa lite för sig själv inombords, men njuta av umgänget med flickorna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.