lördag 7 september 2024

I plurret

Trots att vi nu har en bostad i en fantastisk sommarstad med lika fantastiska stränder så har det ändå inte blivit något badat i havet i år. Visst har vi varit vid stränderna men har vi kastat oss i böljan den blå? Nej det kan man inte påstå. Men nu när vi har fått ett sista ryck av sommarvärme plus att vi dessutom åkt till Halmstad några dagar så kändes det som att det var nu eller aldrig - eller i alla fall sista chansen för året. 'Aldrig' vore väl till att ta i. Får man hoppas.
Vi gick ut lite lätt igår genom att cykla till Västra Stranden och gradvis acklimatisera oss i det våta elementet. Detta gick till så att vi traskade ut i vattnet som var varmt och ljuvligt och klart. Västra Stranden, där är det rätt långgrunt så man får gå och gå och gå utan att komma till den punkt där man blir blöt om magen.
I alla fall om man inte är australisk terrier - Loppan hon fick rena gympapasset för att traska i vatten som når en upp till bringan (och ibland över), det tar på krafterna. Men simma? Ånej, inte Loppan inte.
Andra var dock inte så avigt inställda till simning. Idag när vi var ute på morgonrundan, Loppan och jag, så såg vi skyltar om att det skulle bli tävling minsann. Swimrun, jojomensan. 3 km simning varvat med 14 km löpning, uppströms och nerströms och ute i havet. Ja, man löper inte 'i' havet, det säger ju sig själv. Maken och jag, vi har inte direkt några självplågargener, så tävla själva det ville vi inte. Däremot kunde vi beskåda när folk lubbade fram längs Nissan för att sedan kasta sig i vattnet. Man kunde notera att det gick betydligt fortare att simma nerströms än uppströms. Kan ju vara bra att veta.
Vi ville ju ändå inte låta oss övertrumfas hur mycket som helst så i eftermiddags åkte vi ut till Tylösand och där kastade vi oss i havet för första gången i år! Själv har jag ju badat i diverse sjöar, men inte i havet. Maken, han har inte badat alls, så då var det väl på tiden att plumsa i plurret den 7 september. Vatten var klart och glittrande, solen sken och vi badade inte mindre än två gånger minsann. Ska de va', så ska det. "Det är kallt!" frustade maken först när vi klev i, men eftersom det inte var så långgrunt kunde man snabbt dyka i och veva runt och få upp värmen - och se, sen var det bara härligt! Vem vet, man kanske rentav kan klämma in ytterligare ett litet dopp innan temperaturen dalar ner mot 15 grader som den ska göra i slutet av veckan. Och då, kan jag säga, då badar inte jag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.