tisdag 3 september 2024

Inte så snålt ändå

Maken drack nyss en kopp kaffe, och Loppan galopperade förväntansfullt dit. Hon är - av en anledning som jag inte riktigt förstår... -övertygad om att när vi fikar så ska hon få något gott också. Men så icke nu ?!? Loppan stirrade förebrående på mig och man såg att hon tänkte "snåljåp!", men jag svarade bara kallsinnigt att det är minsann inte alla hundar som får gå på både afternoon tea OCH sen gå på vinbar.
Jodå, helt enligt traditionen så bjöd maken mig på Afternoon Tea på Alice och Katten. Det var te och snittar och scones och en skål vatten till vovven. The same procedure as last year, alltså.
MEN maken hade tänkt utanför boxen. Jodå. Han föreslog att vi hoppade över det sedvanliga bubblet! Först baxnade jag lite och sa "jamen hur tänkte du nu?? Va?!". Men sen förklarade maken att han tänkte att vi kunde gå på Lenoteket efteråt, något vi pratat om men aldrig fått tummarna ur att göra. Då tittade jag i stället beundrande på maken och tänkte att det var ju en himla bra idé!
Alltså strosade vi bort till Kyrkogatan, satt där och tittade ut över Lundagård och drack ett alldeles utmärkt glas vin. Man kan kanske inte tro det, men vi hade faktiskt också plats till att dela en charkbricka. Och då fick Loppan provsmaka både italiensk och holländsk ost, prosciutto och salami och allt vad det var. Så ingen kan påstå att det gick någon nöd på Loppan direkt.
Sen, sen blev det lite, lite vin till på balkongen, lite stickning och prat. Dessutom läste jag lite handlingar till morgondagens styrelsemöte i bostadsföreningen, men de var faktiskt inte så inpirerande att de får vara med på bild.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.