torsdag 16 oktober 2014

Soffhäng

Efter en hård natt kan man behöva ta igen sig på soffan lite. Det var inte direkt att slå klackarna i taket på ett hundigt Sacre Coeur eller ett liv på galejan som däckade Huliganen. Han har, sedan han var en liten ligistvalp, haft en känslig mage men vi har lärt oss att handskas med den.

Nu på lite äldre dagar med ständig Metacam-behandling krånglar den håriga kistan lite. I natt var en sådan natt. Glad i hågen kom jag hem efter kvällens stickcafé och var alls inte trött, nej man kan bli fullpumpad av adrenalin och uppåt-endorfiner av en kväll i garnets tecken. Alltså kom jag i säng sent.

Efter en halvtimme ville någon gå ut. "Tack gode gud för att vi har en trädgård" tänkte jag då och släppte ut honom i det gröna. Efter en stund kom han in igen, och vi vacklade i säng igen. Efter 20 minuter ville han ut igen. Och igen. Och igen. Och igen...Till slut kom han inte in av egen kraft och därför har jag tillbringat en god stund av höstnatten ute i trädgården - han hör ju inte längre när matte ropar på honom. När vi inte rantade runt bland höstlöv och fallfrukt, ulkades det på mattan. Den bästa. Den är ju inte bara dyrast, den är mest kräkvänlig också uppenbarligen. Men det kom inte så mycket.

Inte förrän kl 04.58 (vid det laget hade matte fullkomlig koll på klockan) då det äntligen blev en eruption. På matten, jodå. Sen masserade vi magen och sen somnade äntligen Huliganen utmattat fram emot 05.20 i sin sköna säng, alltmedan matten låg i sin sköna säng ända tills - hurra! - klockan ringde 05.30.

Alltså har det behövts knoppas på soffan idag. Lille gubben, ibland är livet tufft! Tur du har mattes virkade filt att linda in dig i.

Matte - ja hon ser fram emot en lugnare natt förhoppningsvis. Med tanke på att dagens meny bestått av kokt ris och lite kokt fisk hyser hon ett visst hopp om att det ska bli lite mindre tjolahopp i natt. Och lite mindre matta att göra rent.

10 kommentarer :

  1. Stackars lille gubbe och stackars Irene!
    När hundarna mår dåligt så lider man som matte!
    Hoppas att denna natten blir bättre och att ni får sova ut båda två!
    Kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är märkligt hur 14 kg hund kan få en att blir lidande själv :-)
      Inatt har dock både hund och matte sovit som grisar, vilket var jätteskönt!

      Radera
  2. Krya på din lilla huligan och hoppas ni har en lugnare natt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev lugnare! Inte minsta lilla utflykt i pyjamas, och mattan klarade sig. En bra natt med andra ord!

      Radera
  3. Tulle liten Huligan!! Matte också förstås men...ja, nu känns det som Huliganen får gå i första rummet.

    Magont är en tarvlig åkomma och alla vi i Skogsbrynet hoppas att soffhäng med fina filten kommer att göra susen.

    Ysterkvist hälsar att kokt gös toppad med en kokt potatis (den mjöliga sorten) är bra mot onda magar.
    (Matten häpnar och säger att det vet herr Ysterkvist ingenting om eftersom han endast blivit trakterad med risavkok när magen krånglat)
    Gusten hävdar bestämt att umgänge med flickhundar gör att magen håller sig i trim (här suckar bara Matten. Djupt!!)
    Tysken gläfser att fasta och avhållsamhet är det som gäller! Faktiskt!!
    Bumbibjörnen har ingen åsikt i frågan. Nä, för hon mår lite tjyvens efter att ha mumsat harpluttar...

    Nåväl, det får vara hur det vill med råd & åsikter från Larssons hundar. Allt vi önskar är att Huliganen kommer på fötter å det snaraste. Och att hans matte får sin nattsömn :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men hej Larsson!
      Soffhänget verkar ha varit framgångsrikt, för matte har ännu så länge idag inte trampat i några hundspyor, vilket är en avgjord framgång.
      Huliganen har nogsamt lyssnat på alla goda råd från hela ditt menageri och undrar om man möjligen kan byta ut kokt potatis och gös mot oxfilé och potatisgratäng? Harpluttar har han ingen erfarenhet av (tror jag....) men det verkar inte vara något att stå efter? Flickhundar tycker han också är en god idé, men fasta och avhållsamhet?! Här rös han i sitt innersta och fällde ner sitt skrynkelöra så att han itne hörde.
      Ha det bra i ert Skosbryn!

      Radera
  4. Stackars liten, Huliganen alltså. Hoppas magen kommer i ordning. Och att matte får sova ifatt snart nog.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är verkligen synd om honom! Problemet är bara att när det är synd om honom så vill Huliganen tröstas med godbitar - och det är ingen bra idé just nu. som tur är gillar han ris och kokt fisk, så jag låtsas att det är belöning i stället för konvalescentkost.

      Radera
  5. aww feel better soon hooligan! how are you irene? i hope all is well!

    SvaraRadera
    Svar
    1. He is better already, thank goodness! I'm just fine, and I was excited to read about your new grandbaby - how wonderful!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.