tisdag 28 oktober 2014

Ett inlägg i den politiska debatten

När vi åt kvällsmat (höstgryta med blomkål, kantareller, morötter, lök och fläskfilé) underhöll maken mig med vad som tilldragit sig under dagen. Politiskt till exempel. Jag tuggade, nickade, och flikade in en eller annan kommentar. Huliganen satt under bordet och struntade komplett i dagens politik men ville rysligt gärna tugga på lite köttgryta han också. Maken bläddrade runt på sin Padda och helt plötsligt läste han upp en rubrik för mig; "Därför får mannen vara kvar säger Åsa Romson". Detta var ju spännande! Har Åsa Romson blivit Fi!-anhängare helt plötsligt, och likställer Mannen med talibaner som helst borde utrotas? Ligger det i Miljöpartiets agenda att utrota mannen - på sikt? Men så har man har tänkt till ändå och låter honom vara kvar? Är det för gott? Är det tillfälligt, en respit? Vad skulle man ersätta mannen med?

Så många frågor - och finns det några svar.?Ska man se Åsa Romson som Gudrun Schymans stand-in helt plötsligt?

Och vore det ändå inte lite trist att avskaffa Mannen helt och hållet? Vem ska annars fylla mitt hus med böcker och min källare med vinflaskor frågar jag mig oroligt.

Och - nu blir jag lite uppretad känner jag - varför ska Miljöpartiet bestämma om Mannen får vara kvar eller inte? Ska jag oroa mig för att Folkpartiet helt plötsligt skulle vilja avskaffa Kvinnan till exempel? Vem vet vilken dold agenda Jan Björklund agerar efter! Plötsligt känner jag hur det konspireras å det grövsta. Och var kommer det att sluta? Rätt som det är kommer något parti att propagera för att skåningar är överflödiga. Att västgötaspetsar enbart får bo i Västergötland. Nä minsann, så här får det inte vara!

Sen visar det sig att Miljöpartiets Åsa Romson rekommenderat en man till en post i statsrådsberedningen eller någon motsvarande högtidlig sammanslutning. Uppenbarligen har han för två år sedan dömts för att ha smugglat narkotika; hans ursäkt var att efter en blöt kväll ha råkat hamna på en site och sen ha beställt hem lite mystisk svamp från Holland. Sånt händer ju så lätt. Eller vänta nu; gör det verkligen det? Det har hänt att även jag har druckit ett eller annat glas vin, men tänk, inte en enda gång har jag råkat beställa hem narkotiska preparat. Sen hade han tydligen ytterligare en dom, en misshandel när han varit påverkad av såväl alkohol som narkotika. Hm. Nu börjar man väl ändå ana ugglor i mossen? Att det rör sig om en man torde vara ostridigt. Och att Åsa Romson tycker att han får vara kvar är tydligen lika ostridigt.

Själv känner jag att jag tycker att Mannen som art gott kan få finnas kvar. Men att en eller annan politiker kunde få försvinna utan att jag hade känt någon större saknad.


1 kommentar :

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.