torsdag 2 oktober 2014

Gult är minsann inte fult



Jag kan bli så irriterad på det här att allt ska värderas. Saker är bättre eller sämre. Finare eller fulare. Vem bestämmer det? Vem bestämmer, till exempel, att rabatter med vita, rosa, blå och lila blommor är smakfullt och vackert, medan gula blommor är fula?

Blä säger jag, i alla fall säger jag det när jag är på mitt mest misantropiska humör. Som nu t'exempel, när jag mest tycker att livet kastar en runt i en centrifug och man varken vet vad som är upp eller ned, eller hur man ska komma ur centrifugen.

Då kan man tänka tillbaka på hur det såg ut i trädgården för några veckor sedan, när det lyste gult överallt. Gullris, småblommig tagetes, rudbeckior, blomsterkrasse, rosor; allt skimrade soligt gult, och blir man inte glad av gult, ja då vet inte jag vad som ska till.

Medge; visst är det uppiggande?

Något som också är uppiggande är det här med stickcafé. Igår var det dags igen, och det blev några intensiva timmar där vi diskuterade allt från politik, tvåändsstickning, busslinjer till bästa sättet att göra valnötslikör. Det är bildande, det där med stickning!

När jag för någon vecka sedan tog de gula blombilderna var det något annat som liksom smög sig in i bilderna.

Något fyrbent och pälsbeklätt.

Hm.... inte kan man påstå att Huliganen är gul? Nix, det kan man inte. Fast gul(l)ig; det är han!

Det går helt enkelt inte att vara misantropisk med en västgötaspets i huset!

7 kommentarer :

  1. Håller helt med dig Irene, jättevackra bilder! Här nere på kontinenten har vi växlande väder så humöret det går upp och ner här med... Men idag gjorde jag något som gladde både mig och dottern i Lund, jag bokade in ett flyg till andra adventshelgen! Tänkte mig lite julshopping och skandinavisk julkänsla. Kanske vi kan slå till och ses då? Usch jag blir så avundsjuk på det sär med stickcafe, sånt trevligt lyser med sin frånvaro här i Wien, men det är klart, en del annan typ av kultur har vi ju här, ja lite operor och konserthus och sånt där, men vad är det mot stickcafe?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hade varit jätteroligt! Det tycker jag absout vi ska göra.
      ... ni har ju Spanska Ridskolan också. Fast hur duktiga lippizanerhästarna än är, så stickar de ju inte trots allt.

      Radera
  2. Gul (l)i är ordet och Gult är Glatt Uppiggande Livfullt Trivsamt!

    SvaraRadera
  3. Vilka fantastiska bilder!!
    Tack för att Du visar dem.

    SvaraRadera
  4. Vi saknade dig igår! Hoppas det halsonda snart går över.
    Boken ska jag absolut kolla upp!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.