torsdag 21 april 2016

Genialisk torsdag

Det finns torsdagar av mer ordinärt snitt. Ni vet, jobba, jobba, jobba. Och sen lite hundpromenader, lite städning och lite restaurangbesök på det. Inget fel på det, tvärtom. Men ibland blir det annorlunda. Idag blev det annorlunda. Jag skulle nämligen få håret tillklippt och sen var det ett bankärende åt bostadsföreningen. Inget märkligt med det heller, men så slog det mig! Såsom på huvudet alltså; om jag nu ändå måste ta lite ledigt, varför inte slå till med en  hel semesterdag på en gång?! Ja jag vet, ren och skär genialitet. Det är inget att hymla om.

Så dagen inleddes med en solig och sval promenad genom Lund innan jag galopperade ner till min bestämda frisör som kapade av lite här, smetade in lite där och sen släppte ut mig i solen igen. Då blev det blommor på toget, fresior och rosor och sen rände jag hem, fräste runt med dammsugaren och tvättade en maskin eller två.
Jo för sen väntades det finbesök! Inte nog med min snillrika plan på en helt ledig dag, hjärnsynapserna slog till med en ytterligare förbättring; träff med Hjärtegrynet och hennes mamma. Så fick det bli!

Morfar blev då så avundsjuk att han stannade hemma lite extra för att gulla med barnbarnet innan han med en djup suck cyklade tillbaka till böckernas dammiga värld. Men jag, jag fick göra det som jag längtat efter! När man är ute och promenerar i Botan ser man då och då en stolt mormor som drar barnvagnen medan mamman går bredvid och lilla barnbarnet vilar i vagnet (antar jag, jag brukar ju inte kontrollera innehållet, men låt oss säga det). Och nu, nu var det min tur. Dottern fick transportera runt Huliganen, medan Hjärtegrynet lät sig köras av mormor.

Och tänk, det var precis lika roligt som jag föreställt mig! Sedan gick vi hem och fikade med kanelbulle från Brunius och det var nog så bra, men egentligen var eftermiddagen redan perfekt.

Det här, det gjorde jag bra!

2 kommentarer :

  1. En mycket bra planering! Och det klär dig att vara " mormor som kör barnbarn i vagn". Kram från syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. visst gör det! Jag känner att jag hamnat i mitt rätta element :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.