torsdag 7 april 2016

Skär torsdag

Jag tycks ha hamnat i ett färgtema den här veckan, och då kan man ju faktiskt inte kalla inlägget "rosa torsdag". Nej det får bli skär torsdag, trots att påsken är över.

Igår var jag på stickcafé hos Tant Hulda, som vanligt varannan onsdag. Det är verkligen en sån där kväll man längtar efter när man sitter på jobbet och stångas med Skatteverket och andra nötter - att få prata om garn, tekniker, mönster, omgiven av garn i alla kulörer och varianter, det är en lisa för själen. Fast det är ju så frestande med alla de där garnerna som liksom ropar till en hela tiden; "köp mig, köp mig - du vet att du vill...". Och det vill man ju! Med tanke på att jag just nu håller på att sticka synnerligen gråa strumpor med en alldeles för diskret randning till maken (denne färgmatador) så blev driften att köpa ett färggladare garn mig övermäktig. Men vad skulle jag sticka? 

Tja, nu är det ju flera veckor sedan Hjärtegrynet fick något hemstickat av mormor, så valet var inte så svårt. En rosa sommarklänning i Onions bomullsgarn, med spctsstickning på oket, så får det bli.
Sen sms:ade jag dottern; "behöver Hjärtegrynet fler strumpor?" undrade jag förhoppningsfullt. Dottern lät meddela att med tanke på att hennes dotter, således min dotterdotter, ännu inte går så sliter hon inte så mycket på de strumpor hon redan fått. Fast jag tänker ju som så att detta är ju ett försigkommet barn som innan man vet ordet av är uppe och studsar - och då, då är mormor beredd med strumpstickorna!

Men till dess stickar jag klänning. I rosa. På en skär torsdag.

2 kommentarer :

  1. Åhh det där mönstret, är så fint! Hoppas jag får anledning att sticka den någon gång. Så fin glad färg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det ett sött mönster! Trevlig fredag!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.