fredag 29 april 2016

Spridda tankar en fredagskväll

Alltså, det där med "tankar" det låter ju som om jag vore djupsinnig, men nix; det är nog mest lite osorterade uppkast utan vidare tanke bakom.

Sitter med en nöjd Huligan vid fötterna som just lekt den roliga leken "hitta skinkbiten". En enkel, men vansinnigt rolig lek enligt hunden i huset.

Maken och jag har just varit en sväng på stan och köpt solglasögon till maken (ja man lever ju ändå på hoppet om en vår). Maken ville ha hjälp att välja och jag släpade in honom hos optikern och hojtade

- vi är på jakt efter solbrillor! Maken ska se cool ut! Som en 50-talsskådis, typ Cary Grant eller så!

Maken såg lätt generad ut men lät någorlunda godvilligt optikern och mig aptera diverse bågar på näsan. Sedan valde vi ett par som var synnerligen chica och som kommer att göra sig fint i sommar när jag har mina nya fräsiga kattglasögon. Därefter cyklade vi och hämtade en paket till maken som köpt sig en bunke nya böcker. Vi har ju huset fullt men vem vet, rätt vad det är kanske det uppstår en bokbrist? Och det vill man ju inte råka ut för. Skånelands medeltid. Orter och ätter är namnet på det rafflande verk som numera bor hos oss. Det kan hända att jag inte kommer att läsa dessa böcker.

Stan är full av studenter som redan nu börjat fira att det är Valborg imorgon. Jag har lärt mig att man numera fira Valborg flera dar i följd; Skvalborg, Kvalborg, Valborg och Finalborg. Tur att vi har investerat i öronproppar säger jag bara, vi som numera bor mitt i studentkvarteren. Det har transporterats hit Bajamajor, swimmingpooler och det ena med det andra. Lite synd att det kommer att bli kylslaget, men å andra sidan; de lär vara impregnerade med alkohol så det kanske inte känns. Ibland känner jag att det är så skönt att man är gammal nog att slippa galoppa runt som en berusad skalbagge när man mest vill ta det lugnt.

Maken och jag, vi firar också! Jodå minsann, vi cyklade inom Per Tutti och köpte glass med oss hem som ska serveras efter spenatrisotton och de bakade tomaterna ikväll, här slår vi klackarna i taket! Jag har förresten varit helt vild och galen idag, jag cyklade vantlös!! Inga yllevantar! Jamen förstår ni storheten i det hela, det är ju ändå bara 29 april!

Tja det var väl ungefär det; fler tankar blev det inte denna fredagskväll. Nu ska jag ut och baka tomater och göra risotto. Glad fredag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.