onsdag 4 juli 2018

Badliv

Det känns som om det vore brottsligt att bara sitta på jobbet när sommaren strösslar soldagar över en hela tiden? Kanske inte direkt fängelsestraff på det, men i alla fall lite dagsböter eller något? För att vara på den säkra sidan tog jag lite kompledigt och ägnade mig åt sånt som man bör göra på sommaren (ja förutom då att titta på VM-fotboll vilken tycks vara nästintill obligatoriskt den här sommaren).

Vi var ett litet, men naggande gott, gäng som drog iväg ut till Tvedöra för att bada i det gamla sandtaget. Loppan fick inte följa med, hon fick titta på fotboll med husse, för matte kände att det kunde bli väl livligt med en terrier som studsade runt bland badleksaker och krokodiler och tjoade "jag vill också leka, hör ni det!" . Det var massor av folk och bilar när vi kom dit, men vi fick en liten bra plats nära den lilla långgrunda sandviken, och ju mer klockan närmade sig åttondedelsfinal för Sverige, ju tommare blev det...

Vi njöt dock mer av vattenmelon och vattenplask och alla badade utom Pyret som nöjde sig med sörpla på vattenmelon i en liten fiffig manick. Grynet var fullt sysselsatt med hinkar och spadar och hon och nästkusinen vattnade varandra till ömsesidig belåtenhet. Mormor blev också lite vattnad, vilket var väldigt skönt i sommarvärmen.

Sen åkte vi hem och upptäckte att Sverige vunnit (hurra va' vi e' bra!!) och vi var nöjda och varma glada och kände att det där med en badeftermiddag, det var helt enkelt en lysande idé! (Den kan ha varit min...sa hon blygsamt).

2 kommentarer :

  1. Ja den där idén den var alldeles förträffligt lysande! Tack för en härlig eftermiddag. Kram från syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv - det var verkligen härligt!

      Radera