fredag 20 juli 2018

När man väntar besök

Nu har jag jobbat ihärdigt efter min veckas semester - men det finns ju gränser för hur ihärdig man vill vara. I all synnerhet som det blir besök i eftermiddag! Alltså tog jag ledigt från jobbet; det finns dagar när man vill ägna sig åt att jonglera runt med excelfiler och det finns dagar när man vill baka.

Idag var en sån dag, en dag när man ville sätta händerna i en bulldeg, jo för det var alldeles för länge sedan det blev något bakat i det här hemmet, med tropisk sommarvärme så kanske det inte är det allra första man tänker på att stå inne i köket med ugnen på 250 grader. När det vankas finbesök, ja då får man ju plötsligt en imaginär spark i baken!
Medan degen jäste (och medan jag tvättade, manglade, lagade lakan, ja jag hade en riktig Präktig Husmorsmorgon, hurra för mig!), så tänkte jag att det finns ju annat som legat lite i träda på sistone. Att sy, t.ex. Så medan degen pöste upp stod jag på huvudet in i tygskåpet och rotade fram lite fina tyger med hund- och cirkusmotiv och sydde lite tights i olika längder till Grynet.

Alltså det där med overlock, det är en fantastisk grej; det tar ca 20 minuter att knörpla ihop ett par tajts (ja om man inte klipper fel förstås, men just idag undvek jag denna fadäs).

Så nu är vi beredda; bullarna är bakade. Tightsen är sydda (även om de saknar resår ännu, jag måste nog mäta lite omkrets på fröken Grynet.

Bra fredag det här. Utan minsta exceltabell.


6 kommentarer :

 1. Tror jag förstår vilket finbesök som kommer....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du förstod alldeles rätt! :-)

   Radera
 2. Jag blir alldeles matt... (fast lite kan nog skyllas på dagens besök, inte ditt utan mitt!). Så mycket du har hunnit med idag och så själva besöket. Tror säkert lilla fröken gillade tightsen, de var väldigt fina. Kram från syrran

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan absolut bli lite matt när man fått fint besök! :-)

   Radera
 3. Det är så roligt att läsa din blogg! Du skriver så trevligt och inspirerande om stort och smått, vardag o festligheter!

  SvaraRadera