lördag 7 juli 2018

Och vips! så var det semester

En hel veckas semester minsann - här snålar vi inte!
Jag inledde den redan i torsdags kväll med att åka ut till Långa Bryggan i Bjärred med Maria, min bästis som jag ska åka till Shetlandsöarna med nästa år (whohoo!!). Man måste börja planera redan nu, såklart. Också måste man äta gott, dricka gott och prata i mun på varandra; om garn och politik och livet och meningen med det hela och lite mer garn - också Shetlandsöarna på det. Mycket bra kväll det där.
Sen, ja sen blev det fredag och inte orkar man sitta där och mögla hela dagen på jobbet när semestern hägrar vid horisonten? Nix, det blev till att kompa ut vid lunch och susa hem, jo för det var ju mycket som skulle göras. Fixa en säng till en räv är ju sånt som ska göras. Kudde och täcke och madrass och hela middevitten. Ja, också skulle jag trilla köttbullar, jo för det väntades ju finbesök på kvällen! Grynet och Pyret kom och käkade köttbullar så det stod härliga till, ja Pyret fick ju mest gnaga på en gammal morot, men hon verkade nöjd ändå. Deras föräldrar drog ut på stan för att slå klackarna i taket, eller åtminstone äta en god middag, men vi var rätt belåtna med våra köttbullar får jag säga.

Sen knoppade Pyret in en stund (det var fotboll på tv, så det kan vara förståeligt), och Grynet och jag sorterade pärlor och tejpade löst som fast och hade rysligt trevligt och snurrade på garnvindor och sådär. Framför allt gick vi inte och la oss, är det fredagskväll så är det och då har man annat för sig.

Räven var dock trött och behövde gå och lägga sig, så den bäddade Grynet ner ett antal gånger så att sovkomforten skulle bli maximal. Loppan ville väldigt gärna hjälpa till, men vi trodde (säkert med fog) att räven skulle bli lite tilltufsad, så det blev inget av med det.
Sen kom Grynets och Pyrets föräldrar och de som var intresserade tittade på slutet av fotbollen och vi andra drack te och hade himla mysigt innan Grynet och Pyret åkte hem igen.

Idag har vi spelat golf. Någon spelade himla bra (det var inte jag), men det var skönt ändå att komma ut och känna att ryggen börjar bete sig som en väluppfostrad rygg ska.

Och sen, ja sen har vi sett Sverige åka ut i fotbolls-VM, och det vore ju sorgligt om det nu inte var England som slog ut oss, och är man lite anglofil av sig så känns det rätt ok ändå. Och framför allt så har man ju sin stickning - och då klarar man det mesta.

Jag får nog säga att inledningen på den här semestern har varit himla bra så här långt; jag har fått sytt lite, jag har stickat, jag har gullat med barnbarn, jag har traskat på golfbanan och jag har busat med hunden. Och så har jag druckit lite pinot noir och ätit choklad, vad mer kan man begära?

2 kommentarer :

  1. Ha en jättetrevlig semester! Roligt med bilder!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har har det jättebra - och nu har redan halva veckan gått. Det går så fort!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.