tisdag 27 november 2018

Vinterdag

Idag bet det minsann i kinderna - många minusgrader och strålande sol, det känns att december lurar runt hörnet. Och nu, nu är vi på upploppet! På söndag är det första advent, så nu ligger jag i startgroparna för att börja med Det Stora Julmyset. I år ska här pyntas! Bakas! Mysas! Allt det som jag inte riktigt hunnit med förr om åren tänker jag mig ska ske i år - eller också bakar jag bara lite flapjacks och bäddar ner mig i soffan med en stickning, en god bok och tindrar i kapp med julgranen, det är ju inte det sämsta det heller.

Men det är inte bara det här med pynta och baka som  har gripit mig, nej, trots att jag för rätt många år sedan nu tog bladet från munnen och sa vad jag tyckte om Kajsa Kavat och hennes inverkan på stressnivåerna inför jul, så har jag gripits av en märklig känsla av att man kanske borde putsa ett eller annat fönster ändå, innan adventsstakarna kommer upp? Detta kan komma sig av att när solen lyser på fönsterna så gnistrar de inte direkt, det kan ingen påstå.

Jag har talat förnuft med mig själv; "besinna dig! sitt ner och sticka en stund så går den här sjukliga böjelsen över" har jag förmanat min inre husmor.
Men idag så blev det lite saved by the bell kan man säga. När minusgraderna klirrar kring kinderna, ja då bör man inte putsa fönster. Då bör man ta sin hund och bege sig ut och titta på det som gnistrar alldeles av sig själv, nämligen frosten. Nä, för nån snö, det har vi inte än. Det gör inget, det är vitt och ljust och gnistrigt ändå!

Loppan och jag, vi tyckte nog ändå att det här slog fönsterputsning. Loppan, för att hon nog aldrig ens funderat över det utan föredrar att vara ute i friska luften och skåda på fåglar, och jag för att jag också föredrar att vara ute i friska luften och skåda på fåglar och Loppan och frosten och det ena med det andra.
 Det känns som att jag nog kommer att övervinna den där tillfälliga fönsterputssvagheten. Förvisso ska det bli plusgrader i slutet av veckan, men då ska det också regna. Och om det regnar, då vore det väl också märkligt att putsa fönster?
En gran, lite glögg, en eller annan tomte, många saffransbullar - är det någon som tittar på fönsterna då?

2 kommentarer :

  1. Större delen av julen är det mörkt hur som helst, och då syns det inte om de är putsade eller inte. Spraya fusksnö på rutorna om du vill helgardera. :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.