fredag 15 november 2019

Jamenvisst!

Det är ju så här en dag ska se ut! Man inleder men en lång promenad ute i leran grönskan (ja, det är lite onaturligt grönt ute med tanke på att det är december om bara ett par veckor) med den rufsiga vovven, den gula jaktlabben och kompisen. Det blåser så att hårtestarna viner om öronen, men vad gör det? Att traska runt med hund ett par timmar, det mår själen bra av.
Själen mår också bra av lite fika, så vi avslutade med kaffe och muffins. Loppan placerade sig raskt uppe på bordet, förmodligen tänkte hon att hon då befann sig angenämt nära muffinsen. Som höll på att blåsa av bordet, inom parantes sagt. Nu kanske en sån där renlärig hundmänniska tycker att "jamen herregud, ska hunden verkligen befinna sig PÅ fikabordet?!". Förmodligen med en rättfärdig fnysning efteråt. Loppan släpphänta matte bara fnissade lite och sa vänligt att "gå ner från bordet lilla vän". Någon muffins blev det dock inte till Loppan, någon ordning får det ändå vara. Förresten fanns det bara två, en till kompisen och en till mig.

För nog hade Loppan gjort sig förtjänt av en belöning, vi hade avslutningstävling i nosework i onsdags och vem var det som vann hela konkarongen om inte min lilla Loppa? Hon är duktig på nosework, det är hon - men ofta är det så mycket som distraherar så vips! så har man missat ett litet hydrolat här eller där. Så visst vore hon värd en belöning - men vänta nu, det kan ha varit så att belöningar har liksom ramlat ner över  henne lite nu och då. Så kan det ha varit.

När vi hade blåst färdigt och var lika raggiga som Loppan allihop åkte vi hem och jag förberedde lammrevben som ska serveras ikväll men som skulle ligga i marinad ett tag.
Och sen angrep jag med viss försiktighet knypplingen, och nu, nu tror jag att jag är på rätt väg! Även nätbotten på diagonalen och vävbotten med vridning. Det går inte fort. Och jag säger inte att jag kommer att klara spetsen utan fler kalamiteter, men en eller annan liten centimeter har det blivit i alla fall. Så nog var jag värd en äpplemuffins?
Sen var det dags för Loppans Skönhetssalong - vi ska åka till Småland imorgon och då kan man inte vara hur rufsig som helst. Så nu är klor klippta, bissingar borstade och hela hunden nyborstad. Jaja, jag vet att det räcker med att hon ruskar på sig en endaste gång, så ser hon ut som en raggig golvmopp igen - men nu har vi gjort vad vi kunnat för att se någorlunda prydliga ut.
Vi tog en promenad till torget också, Loppan och jag. Där köpte vi årets första hyacinter och det får också fredagsstämningen på topp! Det kanske är lite tidigt att köra igång med hyacinter, men jag kompromissade genom att sätta den i en gul kopp så det är inte alltför mycket julvarning. Än. Men om några veckor så, då drar det igång!

Fast nu är det nog bäst att jag går ut och drar igång de där lammrevbenen.  Fredag. Det är fint, det.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.