lördag 23 november 2019

Nu börjar det likna något!

Nu, nu är det som det ska vara. Vinterstudion har dragit igång och jag har tillbringat någon timme framför tv:n med stickningen i högsta hugg och med skidåkarna som stakat sig framåt genom snön i Gällivare. Himla trevligt, för det var ju  mest svenskar eftersom världscupen ännu inte dragit igång, så det var överfullt med svenskar i resultatlistorna och det är man ju inte så bortskämd med.

Jag vet inte varför jag tycker det är så avkopplande, men det gör jag och varför skåda given avkoppling i munnen?

Vi har också hunnit med att vara och titta på ett förslag till nytt kök. Det bär mig lite emot att byta kök, dels för att det nuvarande inte är så våldsamt jättegammalt och det känns ju inte så miljövänligt att byta då, dels för att jag vet hur himla jobbigt det är att leva utan kök i en månad eller så... men vårt kök designades av förra lägenhetsinnehavaren, en rejäl, arbetsam, trevlig och ordentlig ung man. Men väldigt mycket singel just då, och det märks. Arbetsytorna är i det närmaste obefintliga och jag känner att jag blir mer och mer galen på att hålla på och flytta runt allting så fort man ska laga minsta lilla rätt med mer än två ingredienser - eller mer än en rätt för den delen. Så till våren blir det förhoppningsvis av, men först ska vi ju hitta den optimala lösningen. En av de lösningar som presenterades idag innebar bland annat att man skulle ta en del av mitt garnrum i anspråk. Jag tittade oförstående på mannen när han visade det, hur tänkte han här? Ta potentiellt garnutrymme i anspråk?! Skulle inte tro det.

I veckan fortsatte julförberedelserna. Syrran, Birgitta och jag var på Solnäs gård och gjorde adventskransar. Himla trevligt och vi gick loss bland mossa, kottar, granris och röda bär så att julstämningen sprutade som en geysir. Det var idel koncentrerade miner, det här var inget som man tog lättvindigt på!




Men efter att ha hållit tungan rätt i mun så blev de färdiga och vi blev mycket nöjda! Jag hade kanske tänkt gå in för en liten minimalistisk approach, men herregud, när det dukas upp med så mycket kottar och pynt så kan man väl inte stå emot? Så vi snodde tråd, fäste med små krokar, svor över att vissa saker bara ramlade av, åt äpplekaka för man måste ju hålla blodsockernivån på en jämn och bra nivå, och sen, sen var vi helt plötsligt klara! Jamen kolla så fint!

Just nu ligger min krans på balkongen för att hålla sig fräsch tills det är dags att hänga upp den till nästa helg. Jag är svårt frestad att bara hänga upp den redan nu, och har provhängt bara för att se hur det ska bli - men någon rest av julbehärskning dröjer sig väl kvar sedan mina tidigare strikta och rigorösa regler om att julpyntandet ska ske så sent som möjligt. Vi får se om jag klarar det till nästa helg...

Jag fick fint besök i veckan också, det var planeringsdag på förskolan så de gick miste om att träffa Grynet och Pyret, men det blev ju vinst för mormor det! Vi hamnade i pysselrummet, vi gör ofta det. Och där finns ju så mycket att måla med, pärla med och lera med. En lermask till exempel. Tittut! Jag ser fram emot när vi ska göra lite julpyssel, det gör jag!


Nu ska jag strax gå och laga lite mat. Ellenfamiljen kommer och det ska bli roligt att träffas! Så då får jag jonglera runt i mitt opraktiska kök och det ska nog gå bra det med.

Imorgon blir det Mozartkonsert i Allhelgonakyrkan så jag får nog säga att livet liksom har täckt in de flesta aspekter så här på sistone. Tryfferat med lite hundpromenader med raggfian.

Ja, jag glömde ju nästan det viktigaste; Maken är hemma igen från villande hav - ja han tog väl i och för sig Öresundsbron över från Danmark men i alla fall. Vi är fulltaliga och det känns bra.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.