måndag 10 januari 2022

D-vitaminhalten är påfylld

 Efter en hel räcka av helgdagar och lite lagom halvhelgdagar så är vi nu tillbaka i lite mer vanliga gängor igen. Tja, för min och makens del spelar det väl inte så stor roll, men när man då vaknar och inser att det ska bli en härligt solig dag, ja då kan man bege sig ut i naturen, utan att man hamnar i något som liknar folkvandringstiden där folk traskar runt i långa led. I torsdags, till exempel, då var det också sol och då var maken, Loppan och jag i Torup för att insupa lite frisk luft och njuta av naturen. Det var vi och halva Skånes befolkning, typ, så det var inte så mycket själfullt natursvärmeri över det hela. 



Men idag, ja idag åkte vi till Skanör. Där finns en gammal borgruin som man kan titta på om man är lagd åt det hållet. Det är maken. Själv tycker jag mest det såg ut som en gräshög, men för all del, man hade fin utsikt över havet och Loppan var nöjd med att speta runt och sniffa efter intressanta dofter.



När havet ligger så frestande nära, ja då vill man ju gå dit såklart. Och det var förberett med spänger och små broar för det är ganska sankt och blött innan man kommer ut till den mer rejäla blötan så att säga.

En eller annan var ute, mestadels sådana med hund, men det var lugnt och fridullt och Loppan kunde springa lös och sniffa så mycket hon ville.

Och när Loppan sniffat klart och vi fyllt på frisk-lufts-kontot och halten av D-vitamin rejält, ja då åkte vi hem igen och drack varm choklad. Sånt ska ju också till.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.