måndag 3 januari 2022

Nystart

 Jamen så var det dags igen! Start på ett nytt år, 2022, och det känns ju liksom lätt att komma ihåg. Massor av 2:or. Ännu enklare hade det varit med 2222, men när det året inleds, ja då lär vare sig jag eller bloggen finnas kvar. Men än så länge finns vi kvar och då finns det ju saker att skriva om.

Till exempel hur man inleder ett nytt år på bästa sätt. Jo, genom att utbrista i ett hjärtinnerligt jamåhanleva, jo för nu fyller han ju år igen, sonen! Och nu i uppgraderad version, inte bara (vilket i och för inte är så "bara") son och make, numera också pappa! 

Det blir inget gratulationskort från Loppan med familj, för det har varit lite slarvigt med att skicka sådana, och det är lite långt för att kila förbi och slänga ett i brevlådan på morgonpromenaden. I all synnerhet som det regnar idag också. Men många gratulationstankar blir det från Lundahållet och vi tror säkert att Kickan och hennes mamma har sjungit för dig idag! Vi hörs lite senare.

Innan dess ska jag dock tvätta, gå ut med Loppan, ringa och klaga på Coops matleverans, ringa och fixa med bordsbokning till makens födelsedag i nästa vecka, sticka, knyppla, brodera. Ja det är lite sånt som är inplanerat. Städning har jag dock inte planerat in, man kan ju inte hinna med hur mycket som helst, och då får man prioritera. 

Sen kan det hända att jag inledde året på ett något annorlunda sätt än att tänka glada och vänliga tankar om födelsedagsjubilarer. Det kan hända att jag när året var väldigt nytt hotade någon med polisanmälan och det känns ju inte så fryntligt direkt.





Nu hade vi avslutat 2021 (förra året!) på ett utomordentligt sätt hos syrran. Det var goda drycker! God mat! Gulliga vovvar! Loppan var något bekymrad över det där med raketer, men det gick faktiskt ganska bra, och vi party animals, vi åkte hem före 12-slaget för att inte vara ute i det värsta smällandet.

Man hoppade i sin sköna pyjamas, borstade bissingarna och hoppade vidare i säng. Då fann studenterna på Lunds nation det för gott att så smått börja fira ordentligt, och okej, de är ju inte pensionärer och tänker kanske inte så mycket på att det finns en morgondag också... men när det hela eskalerade och de vid tre-tiden på morgonen började fyra av raketer på innergården så att Loppan höll på att a) krypa ur skinnet, och när det inte gick b) försöker gräva sig ner under husses kudde, ja då rann sinnelaget och jag ringde ansvarig störningsjour (som jag lyckades väcka, för han befanns i tydligen inte i Lund, och jag måste erkänna att det lenade lite, det gjorde det) och då kan det hända att jag möjligen hotade med om att det blev tyst pronto, ja då skulle jag polisanmäla dem. Då blev det faktiskt tyst tämligen snabbt.

Idag är vi dock på fryntligaste humör och har än så länge inte hotat någon alls med vare sig det ena eller det andra. Nix, idag tänker vi gratulationstankar och har inte alls för avsikt att besudla dagen med sånt som städning, idag är en glädjens dag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.