onsdag 12 januari 2022

Idag har det sjungits

 Klart det blir skönsång på morgonen när maken fyller år! Det där med "morgon" ska man se som ett vitt begrepp eftersom maken sovit skruttigt, eller rättare sagt, inte sovit alls, på natten. Då kan man behöva sin skönhetssömn på morgonen, så det blev inte te och smörgås på sängen förrän Loppan, Poppy och jag hade varit ute och ränt runt i Botan på morgonen. Men sen blev det så klart jamåhanleva så att inget öga var torrt. Det kan ha varit mest jag som sjöng och vovvarna såg nog mest förvånade ut om vi ska vara sådär petnoga med sanningen. 

Poppy är här på pyjamasparty några dagar, och hon är så välkommen, det tycker både Loppan och vi.


Jag hoppas maken varit nöjd med sin dag. Det blev ingen present, ty hans hulda maka hade inte fått tummarna loss. Däremot lagade jag pyttipanna med vildsvinsfalu till kvällsmat, så det måste väl kompensera lite? Nu kan man ju tycka att det är lite torftigt med pytt till kvällsmat när en förträfflig make fyller år, men ovannämnde make hade lyckats planera in ett styrelsemöte i bostadsföreningen denna kväll, och det är därför vovvarna och jag sitter här alldeles själva, och maken och jag inte är på vår traditionsenliga middag på Mat och Destillat där vi häller i oss goda viner och smörjer kråset med delikat mat. 

Men imorgon blir det andra bullar! Eller tja, det lär väl inte bli bullar på Mat och Destillat som vi ska gå till en dag fel sådär, utan någon helt annan mat. Dock troligen inte pytt.

Hur som helst så vill man ju ändå fira sin egen make nu på hans födelsedag! Grattis på dig du, din hederspascha! Må ditt nästa år bli lite mindre bakteriefyllt och lite mer klackarna-i-taket.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.