onsdag 19 januari 2022

När man får oväntat besök


Okej, okej, det ena oväntade besöket kommer på fredag och det andra höll på att hemsöka oss idag, men maken lyckades mota bort dem. Så det blev ingen Gevalia för dem, och det hade det ändå inte blivit för just Gevalia dricks inte här. Däremot behövde jag själv klunka i mig såväl kaffe som shortbread.

Och oväntat besök nr 1, som kommer på fredag, hon dricker (gissar jag vilt) te, då hon är brittisk. En engelsk utbytesstudent, no less, som egentligen skulle bott hos dottern ett litet tag innan hon fick tillgång till sitt rum, men då dottern och dotterdöttrarna drabbats av elakartad feber, ja är ju såklart Becky väldigt välkommen till oss. I all synnerhet som hon enligt ryktet älskar hundar, och folk som älskar hundar, ja dem är det minsann inga fel på.

Oväntat besök nr 2 som höll på att hemsöka oss, ja det var en glad lastbilschaufför som ringde imorse och glatt meddelade att han var i Kävlinge och på väg att leverera vårt nya kök. Eller i alla fall delar av kök, vi bytte ju för ett par år sedan men något mackel var det med det handmålade så nu blir det nya luckor. - Stopp och belägg! sa maken då, - detta har vi icke fått besked om och inte kan vi ha lägenheten full av köksmojänger när det kommer en brittisk besökare hit! Och detta förstod såväl chaffisen som köksleverantören så nu är den faran avvärjd för stunden.

I alla fall, när vi nu får besök, ja då greps jag av en obevinglig lust att städa i pigkammaren. Inte för att Becky ska sova där, men hon kanske vill kika in? Och eftersom jag är av den där kalibern som glatt pregar in alldeles för många pryttlar bara det finns en dörr att stänga om oredan så var det en del att röja upp. Jag har hållit på några dagar och rensat och sorterat och emellanåt förbluffat utropa "jamen herregud, varför har jag sparat det här?! Va?!!". Idag var dagen när utrensningen skulle vara klar, det hade jag bestämt mig för. Så jag sorterade och rensade undan och hittade emellanåt saker som jag faktiskt ville hitta, men som jag trott var ohjälpligt förlorade. Till slut stod jag där med en sorterad bokhylla och ett rensat skrivbord och skulle bara gå ner med soporna till sopsorteringen. Då slog det mig. Var var mönstret till mina broderade taxar? Jag letade och rotade och gick igenom dagens soppåsar inte mindre än två gånger. Till slut fick jag inse att jag i mitt städnit hivat ut mönstret häromdagen. - Varför är jag en sån idiot! utropade jag och slet mitt hår. I all synnerhet som tunnorna tömts idag och jag inte kunde, till grannarnas förvåning, stå på huvudet bland soppåsarna och rota runt bland gammalt skräp.

Men sen tog jag mig samman. Drack ett glas vitt till laxlasagnen. Klappade mig ändå lite på axeln för att jag städat så (i övermåttan) grundligt och beställde ett nytt taxmönster. Och några mönster till som tröst för att jag behövde lugna mina franska nerver. Kanske jag också beställde lite broderilinne. Och några dockor brodertråd. För säkerhets skull.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.