torsdag 5 maj 2022

I sakta mak

Här är det ungefär noll knop som gäller. Imorgon är det dags för maken att blomstra med lagerkrans på skulten, så det gäller att vara fit for fight. Inte för att jag direkt förväntar mig slagsmål, men bildligt talat, alltså.

Just nu är maken på repetition inför ceremon i domkyrkan. "Ska're behöva ta två timmar att repetera?!" utropade maken förbluffat, men tydligen gör det det. Och det är väl bara en andeviskning inför själva akten som ska ta ca 4 timmar. Kan bli lite träsmak där, men det ska såklart bli väldigt roligt att se maken i frack och med blader på huvudet. Inga blommor dock.


Vad har hänt sedan förra inlägget? Tja, Loppan fyllde ju år, som sagt, så det blev en liten skogspromenad. Och lite hundgodis. Är det födelsedag, så är det. (Fast om det är kriteriet på födelsedag, så verkar det ju som om Loppan fyller år varendaste dag). 


Så har det varit Valborg och då är det konsert som gäller. I vanlig ordning är Malmö Nations konsert skränigast och Göteborgs Nation har bäst musik. Då kan man sitta på balkongen och lyssna ett tag minsann och nästan känna sig lite ung igen!

Loppan har för tillfället flyttat hem till syrran - då får hon lite roligare än med en trött matte som bara ligger på sängen och hämtar krafter inför festligheterna och en husse som sitter och läser lärda texter så att det pyser ur öronen.

Men nu är det dags att ta det lite lugnt igen, för imorgon, ja då ska det glassas runt i balklänning och frack och fira maken så att det står härliga till!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.