onsdag 11 maj 2022

Saker man längtat efter


Att ha ork att gå med Loppan i skogen till exempel - det gör vi ju ofta, men när man återhämtar sig från influensa, ja då blir det mest promenader i närområdet i sakta mak, om nu Loppan inte är hos syrran och lever livets goda dagar, för då går man inte alls.

Men nu tog maken och jag vår Loppa och tog en sväng i skogen. Inte jättelångt och inte i ilfart över stock-och-sten, men avgjort med lite jopphejdi-jopphejdakänsla.

Sen åkte vi och köpte en rosbuske, det har jag också längtat. Den får dock inte vara med på bild, för än så länge är den mest några taggiga pinnar, men vänta bara! I sinom tid ska den prunka med ljuva rosa rosor, den nya Queen of Sweden!


Annat har dock redan börjat blomma så smått - syrener till exempel. Och det längtar man också efter, för nog är det lite extra ljuvligt med sådana där säsongbundna njutningar. Man inser att om man inte stannar pronto i Botan och sniffar på syrenen, ja då är för sent om bara någon liten vecka eller så. Ja om inte detta är Carpe diem, så vet då inte jag vad som ska carpas. 

Sen är det ju något annat som man längtat efter! Nu har mormor på grund av räliga virusar och annat skit fått ställa in ett par tillfällen när Grynet och Pyret skulle kommit och hälsat på, så sent som förra veckan skulle Pyret vara hos mormor och morfar medan Grynet hade avslutning på sin gymnastik. Men blev det något av det? Nej minsann.

Därför var det så otroligt mysigt att igår få hämta Pyret hem till mormor och morfar och Loppan. Pyret var redan beredd med jackan på när vi kom och sen åkte vi hem med en gång, för det var mycket som skulle hinnas med; pyssla i pysselrummet, laga kvällsmat, ge Loppan godis och spela lite spel. Vi inledde starkt i pysselrummet och medan vi ritade äpplen och päron så sa Pyret - mormor, ska vi inte äta glass idag?

Mormor stirrade på sitt barnbarn och tänkte att hur hade hon planerat? Va? Ingen glass?! För nu insåg ju mormor att det där med att äta glass, det vore väl en himla bra idé! Alltså tog vi med oss morfar och knallade iväg till affären i ilfart för att hinna med det där glassinköpet. GB Sandwich ville Pyret ha. - Har du smakat den? undrade mormor som inte är ett GB Sandwich-fan direkt. Det sa Pyret att det hade hon inte, men storasyster Grynet hade det och hon gillade Sandwich. Så då fick Pyret Sandwich och mormor och morfar valde Magnum mandel.



Sen ilade vi lika snabbt hemåt igen för att glassarna inte skulle smälta, stoppade dem i frysen och så var det dags att laga kvällsmat. Och har man Pyret på besök, ja då behöver man inte slava vid spisen på egen hand.  Pyret skivade korven. - Får Pyret ha en sån kniv? undrade morfar och bleknade. - Jadå, det får hon, i alla fall för sin pappa, sa mormor trosvisst, och visst kunde Pyret skiva korv med kökskniv. Mycket ordentligt och försiktigt så absolut inget blodvite uppstod, men morfar fick gå ut ur köket för han blev så nervös sa han. Det kan också ha varit så att han inte ville bli inblandad i matlagningen?

Sen stekte vi korven och kokade pasta och allt smakade bra. Undra på det med sådan hjälp! 

ärefter var det dags för glass! Pyret åt raskt upp sin GB Sandwich och var mycket belåten med den, och sen åt hon upp det sista på mormors Magnum också. Man måste ju jämföra så man vet, menar jag. Nöjd var hon i alla fall, vårt lilla Pyre!

Sen, sen målade vi naglarna och sen var det dags att åka hem. Och nu längtar mormor och morfar åt att träffa Grynet också, och det hoppas vi snart ska ske, för nu har vi satt upp ett stort plakat på dörren. "Virus göre sig ej besvär". (Eller, det kanske vi inte har gjort - men det vore kanske en bra idé?)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.