onsdag 20 juni 2012

Matte står inte högt i kurs

Det började faktiskt redan igår. Huliganen råkade under morgongymnastiken vifta så vilt med tassarna att han rev sig lite i ögat och skrapade hornhinnan. Det svider såklart, och för att den skulle få läka i fred satte matte på den blå kragen när hon sköljt ögat.

Personligen tycker jag att Huliganen ser rätt förtjusande ut i krage, lite som om han var på väg till närmsta simskola, men Huliganen själv tycker inte att kragen är något att hänga i julgranen - eller jo förresten, hellre att den hängde där än runt hans hals.

Nu är dock ögat mycket bättre så kragen togs av inför morgonpromenaden. Skönt! tänkte Huliganen. Och ännu gladare blev han när vi träffade på Smilla. En mogen, långbent blondin som liksom var på-det-viset idag och som således var HET. Och inte hade en sån tjusig dam bevärdigat en liten kortbent fjant någon uppmärksamhet om han var iklädd simring runt halsen? Men nu, nu tycktes hon tänka att "du må vara lite kort i rocken, min gode man, men du är ganska gullig - ska vi leka?!"

Huliganen ville gärna bjuda upp till dans! Oj så gärna han ville det. Dock ville hans matte något helt annat och hon ville framför allt inte ha små golden-vättevalpar att försörja. Således ställde hon raskt hinder i vägen för mogen kärlek.

Så jo, matte är lite dum tycker Huliganen.

(Edit: Huliganen läste ovanstående över min axel och sen sa han:


- du är inte lite dum, matte.
- men tack! sa jag glatt överraskad, - man kunde annars ha tolkat dina tjuriga blickar åt det hållet.
- Nähä, för du är MYCKET dum. Alldeles makalöst dum faktiskt, sa Romeo-Huliganen då och traskade ilsket iväg för att drömma om sin Julia).

11 kommentarer :

  1. Hm... inte för att skrämma upp dig, men är du säker på att ögat inte behöver behandling? K fick en rispa på hornhinnan och det krävde (?) behandling med ögondroppar (eller salva?) i 10 dagar tror jag, samt återbesök hos vet för att kolla att allt var ok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har varit med om det här förut (och jag själv också), så jag följer veterinärens rekommendationer. Skulle det bli sämre igen uppsöker jag såklart veterinär, för jag vill ju självfallet den lille Huliganens bästa!

      Radera
    2. OK, då hoppas vi att allt går bra.

      Radera
  2. Sicken matte att förhindra Work in progress! Jag förstår dock mattes ovilja att betala underhåll åt golden spets-valpar, hur söta de än vara må.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det. Mina surt förvärvade slantar ska ju gå till inköp av livets nödtorft som choklad, garn, vin och sånt, inte till valpunderhåll!

      Radera
  3. Stackars Romeo!
    Fast i allt håller jag med matte.
    För att inte tala om hur pinsamt det kan kännas när ens tik är HET och gör sig till för både "Kreti och Pletihundar" som hon i vanliga fall inte bryr med en blick!
    Jag vet att man inte behöver tycka att det är pinsamt, men när de andra hundägarna tittar på en precis som att:
    -Jaha, NU duger min älskling!!!
    Så ha nu en bra dag även om det blir utan Huligankärlek! (på alla sätt och vis)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan tänka mig att det kan kännas lite pinsamt ;-)

      Jag tror att Huliganen kommer att förlåta mig. Så småningom.

      Radera
  4. Hej Maja
    Håller med till fullo - just nu är min lilla dam väldigt leksugen med vem som helst som vi passerar!

    Irene,
    men tänk vad de hade blivit söta och intelligenta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får du hålla hårt i kopplet! ;-)

      ...jag tror jag har fullt upp redan med en söt och intelligent hund...

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.