söndag 28 september 2014

Höst


Visserligen har det varit tämligen varmt men det är ändå omisskänneligt höst. Höst är ju faktiskt en himla massa bra grejer, inte bara regn på tvären i november.

En sak som är bra är höstfärgerna. På dagens promenader har Huliganen och jag därför plockat både kastanjer, nypon och hagtornskvistar. Okej, ska jag vara helt ärlig så var det jag som stod för plockandet medan Huliganen stod med huvudet inne i diverse buskar och snusade på diverse spännande fläckar.

Sen gick vi hem och satte kvistarna i en liten vas.... jajaja, det var jag som satte kvistarna i en vas, om vi ska fortsätta med den här ärliga trenden.

Därefter har jag ägnat mig åt ett ihärdigt strumpstickande. Är det höst så är det, och rätt vad det är så behöver man värma fossingarna med ylle.

Låt mig dock bara slå fast några saker; jag kommer aldrig mer att sticka knästrumpor. Och jag kommer högst troligt aldrig mer att sticka hälar på det här pilliga sättet; herregud man hade behövt fingrar som var ledade åt alla håll, stickor som var ledade åt alla håll och dessutom hade man behövt en extra hand för att hålla reda på de små pilliga maskorna som stickas i stl 2,5. Nu har man inte det, så då behöver man tålamod.... suck. Men nu är häl nr 2 klar, så nu är det bara att sprinta på tills det är dags att lägga upp till ett par strumpor åt maken också. - Ett av de tio paren? säger han förhoppningsfullt, varpå jag svarar att det blir ett par. Ett. Fast snål är jag inte, så det blir ändå två strumpor, en åt varje fot.
Igår var jag minsann på quiltmässa i Malmö tillsammans med syrran. Jag blir djupt imponerad av all skicklighet (och allt tålamod....) som krävts för att skapa alla de fantastiska lapptäcken man kunde se. Förvisso tyckte jag inte att alla var vackra, men man kan ju ändå uppskatta hantverket. Och väldigt många var väldigt fina.

Sen var det ju utställare också, så jag kom väl hem med lite tyg, Balibatik den här gången. Imorse vaknade jag dock med en känsla att jag varit alltför återhållsam, alltför modest när jag valt tyg; offwhite, milt gult, ljusbrunt och milt orange... hur tänkte jag då? Vadan denna okarakterisktiska sparsamhet när det gällde att köpa tyg? Som tur är fann jag på råd; syrran ska dit idag igen, så jag skickade bud med henne. Sen ska jag sy en quilt till gästrummet, och jag ska försöka mig på något som jag såg på mässan;  en quilt i liksom mormorsruteteknik. Typ. Vi får se hur det blir och framförallt, vi får se när det blir. Det är ju så mycket som ska fixas. Idag, till exempel, fick jag för mig att frosta av frysen och städa kylskåpet, ja jag vet inte riktigt hur  hjärnsynapserna funkade där? Flera timmar som kunde ägnats åt garner och tyg ägnades åt att torka ur, tina bort, sortera in. Märkligt, märkligt.

Eftermiddagen har dock tillbringats framför TV:n med Ryder Cup, lite kaffe och strumpstickningen i högsta hugg. Ordningen är återställd.

6 kommentarer :

  1. Här skriver man och så bara försvinner det.... alltså så fina bilder på både nypon och strumpor skulle jag ju skriva.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ...och det blev ju skrivet till slut också! Tack för en jättetrevlig tur till kviltutställningen :-)

      Radera
  2. Vackra bilder och väldigt fina strumpor!! Anar att det kan bli lite tradigt att sticka skaften?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Något... :-). Det var lite som i den där ramsan, "så går vi runt kring en enebärsbuske, enebärsbuske....osv". Så jag tror att korta skaft får det bli i fortsättningen. I all synnerhet när makens enfärgade ska stickas, då har man ju inte ens färgskiftningarna att glädjas åt!

      Radera
  3. Does he eat the blackberries ? All the hounds here love to forage for them while we're out walking.

    Those rosehips look so sleekly red ... the essence of autumn!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh yes! He loves blackberries. There are not many left now, however - except the ones in my freezer, which will be made into blackberry jelly eventually.

      I love the rosehips, they are so...so... RED! I have rosehips in my garden too, but they are smaller and more orange. I found these when Hooligan and I were out walking and couldn't resist them.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.