fredag 26 december 2014

Tänk på vilodagen så att du helgar den

- Kom hit och fira jul! sa vi till sonen som ställde sig välvillig till förslaget. Förmodligen tänkte han naivt att det kunde vara skönt att komma med till mamma och pappa, ta det lite lugnt, få maten serverad och vila upp sig efter att ha fräst runt bland Karius och Baktus hela hösten.

Ha! Vi tycker att ett visst mått av lokalt barnarbete bara är bra, så sedan sonen har kommit hem har han fått baka, göra skinka, diska, laga mat och måla om biljardrummet tillskärningsrummet. Det är väl bara rätt för det var en gång i tiden hans rum och det var han som för en 15-16 år sedan målade det grått med ett svart ytskikt, så som det skulle vara när man ung och hipp i början av 2000-talet.

Nu ville jag ha det lite ljusare, lite fräschare. Man kan ju tapetsera... men då måste man förarbeta. Och är det något som jag skyr som pesten är det förarbete. Ja, jo, jag inser att även när man målar ska det förarbetas. Om man är en rekorderlig typ. Ja. Nog sagt om det.

Vi hade färg över från när vi fick hallen/syrummet ommålat och den tycker jag om. Milt grågrön. Den fick det bli. Sonen har maskeringstejpat (vem sa att det inte förarbetas i Huliganhemmet, vavava??), målat och hängt i krokig arm i diverse akrobatiska vinklar för att komma åt.

Nu var det jag som fotograferade, så det syns inte att även jag målade. Jodå, man är väl ingen slavdrivare heller. Jag målade. Och sonen gick diskret efter och bättrade på där jag hade missat. Det är en mycket snäll son jag har.

Nu är det klart och jag är mäkta nöjd! Det blev så fint med samma färg i hallen och i rummet, milt och inbjudande.

Jag tror sonen tänker åka tillbaka till Göteborg imorgon. Förmodligen för att vila upp sig.


4 kommentarer :

  1. Oj vad fint! Duktig son du har Irene!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han är duktig - och snäll mot sin mamma :-)

      Radera
  2. Det ser jättefint ut! Kommer och tittar endera dagen. Vilken tur att ni har sonen som så beredvilligt ställer upp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har du sett - tack för fikasällskapet!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.