lördag 23 september 2017

Ibland blir det inte som det var tänkt

Idag till exempel, ja då skulle jag egentligen befunnit mig vid Haväng, med vänner, massor av mat och prat och skratt och vågporl. Gör jag det? Nä, det gör jag inte, för när man vaknar med en hals som känns som ett rostigt avloppsrör (föreställer jag mig i alla fall, för egentligen vet jag ju inte hur sådana känner sig), lite febrig och rosslig ja då blir det inget av med vare sig vågor eller strandpicknickar.

Då är det tur att det finns te, en lurvig vovve, en olurvig make och stickning, då klarar man sig ändå rätt bra.
Men igår, då blev det som det var tänkt! Då tog jag ledigt och åkte genom ett bedövande vackert Skåne upp till Klippan för att besöka Yllefabrikens butik. Klippan i sig är kanske inte så bedövande vackert och har en ganska markant brist på mysiga kaféer, i alla fall var det vi hittade av standardkaraktär, men butiken med alla sina yllefiltar var himla trevlig och vi hade det jättemysigt när vi gick och provkände på alla plädar och funderade på tyger och garn och när vi inte gjorde det pratade vi om allt; om garn och ull och livet och meningen med det hela.

Sen körde vi hem och passade på att stanna vid naturreservatet vid Skäralid för att ta en promenad i den där underbara milda, disiga, lätt fuktiga höstnaturen. Jag älskar hösten när den är så här - och i all synnerhet om man sedan kan runda av med äpplepaj och kaffe.


Idag blir det inte så himla mycket bokskog i höstskrud som sagt, idag blir det att ta det lugnt, och det kan ju vara rätt så skönt det med. Kanske det är dagen då jag äntligen ska ta mod till mig och klippa upp steeken på den lilla koftan? Eller ska man vänta tills man inte har feber så man inte vinglar med saxen kanske?

Ikväll blir jag också bjuden på mat, jo för maken skulle ju ändå vara hemma själv när jag var i Haväng och smorde kråset i goda vänners lag och då lagar han mat till sig själv. Då lagar han sånt som jag verkligen inte tycker är mycket att hurra för, som falukorv i ugnen som lagas med potatis och purjolök i mjölk. Alltså, jag säger inte att det är oätligt, men det är ju inte något jag heller går och direkt längtar efter. Men okej, det är ju skönt att få maten lagad och jag är ju redan sjuk och smaklökarna har gått i dvala, så det är nog ändå rätt okej med den där falukorven.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.