lördag 9 september 2017

Också blev det höst sådär plötsligt

Loppan och jag har just varit ute på heden med Susanne och labben Lisa. Att traska runt i jeans i hällregn är ganska dumt - men man når ett stadium när man inte kan bli blötare och är bara sällskapet bra så har man ju ändå himla trevligt! Vovvarna avslutade med bad i Tvedöra, om det nu vore så att det fanns någon liten torr fläck på kroppen som hade missats av regnet så skulle den inte förbli o-blöt längre.

Sen är det så mysigt att komma hem och ta en varm dusch, dricka en kopp kaffe i sin nya födelsedagskopp, äta några praliner av sina födelsedagsditon och allt i skenet av stearinljus i den nya Kählerljusstaken (som inom parantes sagt var det som fanns i paketet).

Igår kväll hade man kanske inte kunnat sitta sådär i lugn och ro, för då drog det in en liten tornade som skulle bo över. Då sitter man inte där och petar försiktigt bland pralinerna, då staplar man burkar, äter vildsvinsfärsbiff, ritar så man blir grön i öronen (till moderns förvåning när Grynet avhämtades idag), matar hunden för hand och det är liksom full rulle hela tiden.




Efter välling, Bamse och sådär var det dags att sova, och Grynet slocknade i sin säng så det stod härliga till. Lite senare gick mormor och la sig och hon hade svårt att sova för det är så mysigt att ligga och lyssna på den där lilla som snusar fridfullt i sin säng bredvid.

Innan Grynets mamma och pappa kom och hämtade henne idag och vi fikade med kanelbullar, något som Grynet med stor emfas påtalade att hon ville ha, så var vi en sväng i Botan och plaskade i vattenpölar, matade änder och begrundade avloppsbrunnar. Grynet var mycket klokare än mormor för hon var rejält iklädd galonkläder och gummistövlar och kunde plaska på hur mycket hon ville. Man blir uppenbarligen inte klokare med åren.


Sen är det också så att Grynet debuterat som fotograf! Mormor fick hålla i kameran, men Grynet riktade in den och tryckte på knappen, och jag får nog säga att Grynet visar en stor talang som fotograf - vad månde bliva av detta? undrar en stolt mormor.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.