måndag 4 september 2017

Vad man inte bör göra

Och dagarna, de rullar på i alldeles för snabb takt. Det är så mycket man vill visa, och så mycket man vill prata om och ändå vill man inte stressa, utan bara strosa runt i lagom takt och koppla av. Och det är precis vad vi gjort. Allt finns det inte bilder på, för på något sätt så tar man ju inte så himla mycket foton när man semestrar hemmavid, vilket kanske kan vara lite dumt på sitt sätt.

En eftermiddag (efter den förmiddag när våra engelska vänner fick se en röd ekorre, alltså fatta så stort! De är uppenbarligen nästan helt utrotade i England av den grå varianten, men nu finns det en ohygglig massa bildbevis som de kan ta med sig hem i alla fall och sticka under snudan på de gråa rälingarna) - och oj vad den här parantesen blev lång - ja då åkt vi till Torup för att på en och samma gång insupa lite slottsatmosfär och promenera i bokskogen. Två flugor i samma smäll, prata om effektivitet.
En annan dag promenerade vi i Professorsstan och planerade vilket hus Mark och Sue skulle köpa när de vunnit the Lottery - det får än så länge bli en plan för framtiden för the Lottery visade sig osamarbetsvilligt tyvärr.

Igår kväll åkte vi ut till Långa Bryggan för att ha en sista kväll tillsammans och då var även syrran, Grynet och hennes föräldrar med. Långa Bryggan lever upp till sitt namn - och allra längst ut, ja där ligger en mysig restaurang. Man går och man går och man går och rätt vad det är är man framma och äter hjort eller tonfisk eller gös. Jag fick ännu fler fina presenter och vi hade en himla trevlig kväll. Grynet var på riktigt festhumör och åt köttbullar och ritade, pillade på halsband och traskade runt i restaurangen och passade på att uppleva allt som man ska uppleva när man är 1,5 år gammal.


Det blev en sån där kväll som man aldrig vill ska ta slut, men till sist vandrade vi hem längs bryggan i skymningen, mätta, glada och nöjda - och det kan hända att någon kastade sin napp i vattnet så om den flyter upp någonstans kan ni bara skicka hit den.


Nu kanske man undrar vad det är man inte bör göra, som det står i rubriken? Ni ska inte behöva sväva i tvivelsmål längre! Tag lärdom av detta; om ni är försedda med pälskrage, buskiga ögonbryn, polisonger och skägg - stick inte ner nosen i ett snår fullt av små rackarns ogräsfrön försedda med hullingar. Det gjorde Loppan och hon blev helt igenkorkad och det tog en lång stund av av-fröa henne då när vi var i Torup. Typiskt sak man inte ska göra. Bara så att ni vet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar