söndag 24 mars 2019

Bland vimplar, ballonger och plåster







Grynet har, som sagt, fyllt 3 år och alltså åkte vi dit, medförande paket och med förhoppningar om att bli utfordrade med tårta. Och det blev vi. Jubilarens farmor hade levererat igen! Självaste jubilaren har nu nått den aktningsvärda ålder då man blir lite generad när alla gästerna skrålar "jamåhonleva" i munnen på varandra, men hon tog det med fattning ändå och blåste sedan ut ljus och åt tårta som en riktig födelsedagsgris ska göra och alla vi andra lät oss också väl smaka.

Paket delades ut såklart, och det var minsann bra. Grynet hade redan tidigare fått en doktorsväska, och nu fick hon doktorsrock och hund-och-katt-plåster också, så vi blev alla grundligt undersökta och omplåstrade. Ingen åkomma lämnades obehandlad! Och man får ju medge att ett hundplåster, det botar det mesta.


Pyret, ja hon firade minsann också. Ballonger och storasysters leksaker, allt var lika spännande. Strykjärnet, det kom till stor användning, det som inte kunde botas med plåster, det kunde man ju alltid stryka lite, så det åtminstone blev slätt och fint. Även Loppan blev lite struken, även om det kanske inte direkt syns på rufset.


Loppan, hon ger sin matte gråa hår när det är kalas. Världens snällaste hund - men som inte kan motstå Grynets och Pyrets leksaker. Och eftersom Loppan har sunda och starka och friska tänder så blir en eller annan sak söndertuggad. Imorse fick jag skrämselhicka när Loppan gjorde Nr. 2; hade hon fått en inre blödning? Var det allvarligt? Var fanns Grynets plåster när de som bäst behövdes? Sen insåg jag att det där röda, som Loppan bajsade ut, det var resterna av den träring till Pyrets stapelgubbe som hon förstulet gnagat i sig igår. Och inom parantes sagt; vad är det för bluff? Sälja "trä"leksaker som är gjorda av pressad trämassa, inte undra på att de inte står emot lite terriergnag minsann.

Grynet hon fick en verktygslåda också, och vi skruvade och grejade och räddade skruvmejslar ur Loppans gap, la pussel och spelade spel och det verkade onekligen som att Grynet var synnerligen nöjd med sitt kalas! Sen föll skymningen och det blev dags att tända tåget igen när vi fick födelsedagslasagne innan det var dags för somliga att gå och lägga sig. Och kära Grynet, jag kan härmed avslöja att när du knallat i säng, ja då kom godisskålarna fram. Så orättvist är det när man är tre, man får inte vara med när alla de vuxna moffar i sig onyttigheter. Men du fick ju tårta i alla fall, och det är ju minsann inte dumt det heller!

Kära Grynet, nästa år, då fyller du 4 år! Och då, då kommer vi igen och sjunger för dig, så det är lika bra att du börjar vänja dig vid tanken redan nu. Men nu ska du först vara 3 år ett helt år, och det har ju onekligen börjat bra. Jag tycker det känns så tryggt att veta att den medicinska kompetensen i familjen nu står på topp!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.