fredag 1 mars 2019

Mars!

Nu är det vår! Jodå, jag har väl läst att meteorologerna säger att vintern är på väg tillbaka, att det ska bli minusgrader - men de ska väl ha lite roligt, de också. Skrämmas lite och sådär. Det hjälps inte, nu är det mars och då är det vår. Vissa år är det mer vår än andra, för även jag medger att det är svårt att känna de där riktiga vårkänslorna när snön ligger djup och det biter i kinderna.

Det har varit en bra inledning på denna månad tycker jag nog. För nog är det en bra start när man inleder med att åka med dottern och Pyret till Stoff och Stil för att köpa tyg. Helst i våriga glada färger.


Pyret var på väg att somna när vi körde dit, och vi tog till de där gamla knepen; skramla med nyckelknippa, säga i hurtig ton "nu är vi snart framme hurra!", sjunga lite och prata oavbrutet så att en stackars liten tös inte fick en lugn stund. Ögonlocken hängde tunga när vi väl kom fram, men när vi kom in och såg tygerna, då! Då glittrade det i ögonen och sen ägnade sig Pyret med stor frenesi åt att välja tyger, kolla priser, köra kundvagn och pilla på allt som var inom lagom räckhåll. Jajamen, man kan inte börja för tidigt med att inplantera ett frö till handarbetsintresse! Nu ska vi bara introducera en ponny också, för att väcka en slumrande ponnytjej....  (Käre svärson, om du mot förmodan läser här; jag skojar bara! Lite.)

Sen, sen har Loppan och jag ägnat oss åt att traska runt på kvällspromenad och njuta av livet, skrämma en eller annan kanadagås och ha det bra. Ja kanske inte att kanadagässen gillar att det kommer en hurtig terrier tjoandes, men ärligt talat så tycker jag att de inte behöver flockas och bajsa ner så våldsamt som de faktiskt gör.

Och nu, nu är det fredagskväll, och det är ju inte kattskit det heller.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.