söndag 10 mars 2019

Övernattningsgäster och vårpromenad med plask

Vi hade nattgäster nu i natt. Grynet och Pyret kom med packade resväskor och på bästa gå-bort-humör! Först åt vi. Klart man ska bjuda på mat när det kommer gäster! Vi åt ugnspannkaka med grönkål, lufttorkad skinka och med lingonsylt till. Pyret mulade i sig ugnspannkaka med god aptit! Grynet favoriserade lingonsylten och utfordrade Loppan med lite pannkaksbitar emellanåt.
Grynet är ju en rutinerad övernattare och kan rutinerna, men för Pyret var det första gången och jag ska erkänna att jag var lite orolig för om hon skulle bli ledsen och inte vilja sova här, och om det rent generellt skulle bli kaos? Men nix, allt gick som på räls. Tänder borstades. Saga lästes. Medan Grynet tittade på Muscha och björnen så nattade jag Pyret som fick sova i min säng eftersom Grynet ville ha resesängen själv. Och Pyret, hon protesterade först lite men somnade snabbt och sov sedan gott. Efter en stund meddelade Grynet att hon var trött och tänkte gå och lägga sig, godnatt på er gamlingar sa hon och greppade ett par böcker och drog sig tillbaka.

Pyret lämnade generöst en liten bit längst ut på kanten åt mormor och sen sov vi gott allihop. Vissa på tvären och andra ute på kanten som sagt. Det fanns ett tillfälle under natten när jag var färdig och sula till maken - ligga där och sparka på mig, vad är nu det för sätt? undrade jag småsurt. Sen kom jag på vem det var som sparkades... och då såg jag det hela i ett mer försonande ljus.
Vid halv sju var det en liten fröken som vaknade och lite förvånat sa "dah?" - undra på det, där låg mormor i en präktig rödrutig flanellpyjamas. Då hade jag legat och lyssnat på hennes och Grynets snusande en timme eller så, och varit alldeles varm om hjärtat. Alltså, såna där små pyjamasfigurer, finns det något rarare?

Sen åt vi gröt (med äpplemos, för det får man hemma hos mormor, fast det berättar vi inte för mamma och pappa, ifall de är lite mer präktiga av sig i grötfrågan) och sen pysslade vi i pysselrummet tills det var dags för flickorna att åka hem igen.
Sen kan det hända att mormor tog sig en liten tupplur innan hon tog Loppan med sig ut på en tämligen blöt, men skön promenad. Vår golfbana är stängd pga väta (vilket syntes på den mycket blöta lite terrierfröken), men då kunde vi ju passa på att plaska runt där. Och det gjorde vi.


Sen åkte vi hem och torkade av oss, vilket vissa tyckte var synnerligen onödigt, lite blöta dör väl ingen av. Och nu, nu ska det snart bli hjortstek med fransk potatisgratäng och inkokta päron  och rödvinssås. Man kan ju inte smörja kråset med ugnspannkaka varje dag menar jag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.