måndag 13 januari 2020

Födelsedagsvimmel

Igår fyllde maken ett försvarligt antal år. Då vimlade vi inte så mycket, utan tog det ganska lugnt. Förvisso sjöng jag på morgonen och lagade lammstek (dock inte på morgonen, fullt så märkliga frukostvanor har vi inte), men annars var det ett tämligen stillsamt firande. Vi tog nämligen igen oss lite från Pyrets 2-årskalas som gick av stapeln i lördags, och då, var det klackarna i taket!
Födelsedagståget var på plats och allt annat som ska till, det var också på plats. Ballonger och presenter och tårta och hundar som var mäkta intresserad av allt som försiggick.

Grynet var en förträfflig storasyster som hjälpte till att öppna presenter och som provade dem så att de funkade som de skulle, lite som en sån där provsmakare som forntida härskare hade som fick testa i förväg så man inte blev förgiftad. Nu är det ju förvisso ingen som vill förgifta Pyret, men det är själva principen jag vill åt.




Tårta, var det ja! Med massor av bär och två ljus precis som de ska vara. Pyret blåste (med viss hjälp) ut båda ljusen och sen sjöng vi under Grynets kompetenta ledning jamåhonlevautihundradeår och hurrade så taket lyfte sig. Mycket god tårta! Och väldigt fint dekorerad av Grynet.

Sen var det dags för the hard stuff - presenterna!







Pyret fick pussel och lektält och trehjuling och böcker och massor av fina saker som blev uppskattade alltihop. Hon och Grynet lekte intensivt i flera timmar så att Bamsehuset for runt som vore det jordbävning, och man fick hålla in tårna när Grynet fräste fram på trehjulingen som värsta Formel 1-föraren. I en mer miljövänlig version, ingen bensin och inget däckslitage! Det tycker jag man borde tänka på för framtiden, tänk om man fick se Lewis Hamilton jaga Verstappen genom chikanerna på trehjuling, det hade väl varit en riktig nagelbitare?

När vi hade lekt oss riktigt trötta serverades vi födelsedagsmiddag; tacos med massor av goda och smakrika tillbehör och vi åt till vi blev fyrkantiga och kände att det där med att fira en tvååring, det går inte av för hackor!

Nu är det måndag, och än är det inte riktigt färdigfirat. Ikväll ska maken och jag äta på Mat och Destillat, det har blivit en egen födelsedagstradition. Inte så många presenter, inga trehjulingar eller pussel, tror jag i alla fall, men god mat och en fin kväll ska det förhoppningsvis bli.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.