söndag 26 januari 2020

Sover vide ung?

En högst berättigad fråga. Och kanske inte direkt viden är uppe och steppar men när man traskar runt i Botan så inser man att även om "än så är det vinter" gäller i almanackan i alla fall, så ligger inte grönskan och snarkar i godan ro.



Det knoppas och blommar och spritter av liv - fast vi är i januari! - Men kära vänner, besinna er! har man lust att utropa. Vad händer om kung Bore vaknar till liv i februari-mars sådär och häver ner snö och minusgrader över oss? Snooza ett tag till!

Nu har jag ändå inte tagit med foton av vintergäck och snödroppar som ju brukar vara rätt morgonpigga av sig och som blommar rikligt nu, men kolla här! Så här ska det inte se ut i januari, även om vi befinner oss i Skåne. Okej, jag medger att det är lite fusk att ta med ett blommande kejsarolvon, för de brukar ju tycka att vintertid är en utmärkt årstid att prunka - men annars då? Ur led är tiden. Vincan ska sova sött och narcisserna ska inte titta upp och niga och säga att nu e' de vår. För det är det inte, basta.
Sen går man hem och tittar på sin balkong och eftersom jag var lite slarvig i höstas och inte tömde krukorna så har prästkragen bestämt sig för att det är väl en utmärkt idé att börja blomma nu.

Nog för att det är fint med vår - men vi kan väl ändå vänta ett tag till?

Och på tal om tider som är ur led och sådär så har jag stängt möjligheten att kommentera. Häromdagen drabbades nämligen min lilla fridfulla garn-å-hund-å-kanelbulleblogg av ett rejält spamutskick i kommentarsfältet - massor av kommentarer som uppmuntrade till att trycka på diverse suspekta länkar. Och jag känner bara att vofför, liksom? Det är ju inte så att jag har en jättegigantisk megablogg med massor av läsare så att det verkar lönt att skicka ut trevare om sexproblem och sånt. Och OM man nu ändå tycker att detta vore en god idé, varför lägga in dessa kommentarer i ca 10 år gamla inlägg? Det känns ju inte så särskilt lönt. Deras marknadsföringsansvarige har nog haft litet otur i tänket här. Men i alla fall, sånt vill jag inte ha in, och eftersom det är ganska tyst på kommentarsfronten i vilket fall som helst, så får det bli så här.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.