tisdag 6 juli 2021

Den som väntar på något gott

 ...får uppenbarligen vänta. Och vänta. Men så händer det helt plötsligt!

Förra sommaren var jag och syrran på luktärtssafari hos luktärtsgurun Cecilia Wingårdh. Man blev hänförd! Trots en, ur luktärtssynpunkt, ganska pissig sommar så prunkade det, högt som lågt. Mest högt. - Man får lära sig att svetsa, så man kan göra tillräckligt höga stöd, sa Cecilia. Nu har jag inte direkt någon trängtan efter att lära mig svetsa, så jag köpte några sorter som inte skulle ränna iväg mer än 150-180 cm sådär. Sen fick fröna ligga i frysen, för det tycker de tydligen om. I våras fick de komma ut igen, och jag och dottern och svärdottern delade på dem. Jag sådde och de grodde! Men så bra! tänkte jag och planterade i sinom tid ut dem i vår lilla trädgård. Och sen väntade jag. Och väntade. Dotterns och svärdotterns frodades och växte och det var ju kul för dem, tänkte jag generöst. Måhända med aningen avundsjuka inblandat. Det kom foton på luktärtsbuketter i alla möjliga fina färger. - Kul! tänkte jag igen, måhända med aningens mer avundsjuka inblandat.


Men så, härom morgonen när jag kom ut, ja då bara fanns de där! Ca 20 cm över markytan, så man behövde inte få nackspärr när man tittade upp, ja då blomstrade äntligen mina luktärter. Luktärter ska hållas kort, så jag plockade raskt av de två rara ärterna och tog in dem och satte dem triumferande i vas. - Ska du plocka av blommorna när de äntligen blommar? frågade maken förbryllat då. Han är ju inte så insatt i luktärternas liv och leverne.


Det visade sig ändå att jag hade rätt i mitt plockande för idag kunde jag återigen skapa mig en liten luktärtsbukett. Med betoning på liten.


Och varför kommer det nu en bild på matkassar i detta blommiga inlägg? Jo för maken och jag har idag varit och handlat på Coop, och det var ju en ny upplevelse för jag säga, nu när de är hackade och inte kan ta betalt, så nu fick man handla med app. Och tänk, det gick bra det med! Maken och jag kände oss oerhört moderna och med vår tid. Lugnt och skönt var det inne i butiken också. Men lite skrämmande är det ändå att samhället är så sårbart. Nu får vi se om det blir app-handling framöver också, nu när den är nedladdad och klar.



Och vad övrigt är, är lite stickning, lite trädgårdshäng och en raggig vovve. Och det är ju inte det sämsta. Dock bör man inte sticka spetsstickning när man nyss spelat golf och är lite trött. Då får man sticka baklänges och det är faktiskt inte riktigt lika roligt.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.